CiddiGazete- Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Ocak ayında tüketici fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 6,7 arttı. Ocak ayında yıllık enflasyon ise yüzde 64,86 olarak belirlendi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TÜİK’in açıkladığı verilere ilişkin açıklama yaptı. Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “TÜİK'e göre Ocak ayı enflasyon oranı %6,70 ve son 12 aylık artışı da %64,86 olarak gerçekleşti. Hükümet emekli aylığına %49,25 zam vermesine rağmen emekli vatandaşlarımızın aylığı 10 bin TL'de kaldı. Ancak hükümet vermediği zammın önemli bir kısmını da Ocak ayındaki fiyat artışlarıyla emeklinin cebinden geri aldı. Ocak ayı enflasyonu gösteriyor ki asgari ücretliye verdiği zammı da en kısa sürede geri alacaklar” ifadelerini kullandı.

Mevcut ekonomik düzeni değiştirmenin tek yolunun 31 Mart yerel seçimlerine Zafer Partisi’ne oy vermek olduğunu belirten Ümit Özdağ açıklamasını şöyle tamamladı:

“Zafer Partisi olarak,

İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi

✓ Üretim maliyetlerindeki artışları azaltmadan,

✓ 13 milyon yabancının hem tüketimdeki hemde kamu borcundaki baskısından kurtulmadan,

✓ Hükümetin itibar adına yaptığı kamu harcamalarından tasarruf etmeden hayat pahalılığı sona etmeyeceğini söylüyoruz.

Halkın fakirleştiği ancak hükümetin ve yandaşlarının zenginleştiği bu ekonomik düzeni değiştirmenin tek yolu Belediye seçimlerinde Zafer Partisi'ne oy vermektir.”