CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaretinde, tüm dünyada yaşanacak göç dalgasıyla ilgili ilginç tespitler dile getirdi.

Göçün Anadolu coğrafyasına büyük etki edeceğini vurgulayan Ümit Özdağ, "İç savaşlar ve iklim değişikliği ile birlikte, 2050 yılına kadar Asya ve Afrika'dan 200 milyon insan göç etmek zorunda kalacak. Bunların büyük kısmı Anadolu'dan ya geçecek ya kalacak" dedi.

Erzurum Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Lütfü Yücelik ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Zafer Partisi heyeti, Erzurum ve Türkiye'nin sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Türkiye'nin güney sınırlarındaki mayınlar temizlendikten bir yıl sonra Suriye iç savaşı çıktı ve 5 milyon 300 bin Suriyeli Türkiye'ye yerleşti. Bugün ise Avrupa Birliği finansmanı ile Doğu sınırlarımızdaki mayınlar sökülüyor. Yıllardır İran'da bekleyen 10 binlerce Afgan Türkiye'ye girdi. Afganistan'dan gelen yüz binlercesi de Türkiye'ye akın etti. Türkiye sınırlara duvar örülerek bu göçün durdurulamayacağını Suriye'de gördük. Bu göç ancak Zafer Partisi'nin 'Anadolu Kalesi Projesi' ile durdurulabilir" dedi.

TÜRKİYE'DE NE KADAR SIĞINMACI KALACAK?

Genel Başkan Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Ortadoğu, Asya ve Kuzey Afrika'daki iç savaşlar ve artan iklim değişikliği etkisi ile birlikte 2050 yıllına kadar 200 milyon yeni sığınmacı Anadolu'dan geçecek.

- Avrupa Birliği bu sığınmacıları kabul etmiyor.

- Ne kadar sığınmacının Türkiye'de kalacağını, ne kadarının Türkiye'den geçip gideceğini bilemiyoruz.

- O yüzden bu göç dalgası başlamadan, göçü durduracak tedbirler almak zorundayız.

- Türkiye 8 milyondan fazla olan mevcut sığınmacıların yükünü kaldıramayacak duruma geldi.

- Bahsettiğimiz rakam önümüzdeki 30 yıl içinde 200 milyon sığınmacı...

- Bu konunun ciddiye alınması gerekiyor.

ÖZDAĞ, BARO VE BORSAYI DA ZİYARET ETTİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi ve Ticaret Odası'nın ardından Erzurum Barosu Başkanı Av. Talat Göğebakan'ı ve Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Yıldırım Oral'ı ziyaret eden Zafer Partisi heyeti, temaslarının ardından Erzurum'dan ayrıldı.