CiddiGazete- İyi Parti'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TV100'de flaş açıklamalar yaptı.

Gazeteciler Aytunç Erkin ve Mahmut Övür'ün sorularını cevaplandıran Özdağ, "Siyaseti ne zaman bırakırsınız" sorusuna da cevap verdi.

Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Hukuken böyle bir eylem mümkün değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir adım attı ama geçerliliği yok. TBMM yetkileri gasp edilemez ama ne yazık ki anayasanın askıya alındığı, istenilen maddesinin uygulandığı istenilen maddesinin uygulanmadığı bir ülkede yaşıyoruz.

- Erdoğan kendi imzaladığı anlaşmanın arkasında duramadı.

- Kadın cinayetleri için anıt dikmemiz gerekirken ve kadın cinayetlerine yönelik daha etkili önlemler almamız gerekirken biz İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alıyoruz.

- Naci beyin samimi olduğunu düşünüyorum çünkü Erdoğan kimsenin eline bırakmıyor direksiyonu ama sorumluluk Naci beyin omuzlarında gibi gözüküyor o yüzden Naci bey bu gece çok rahat uyuyacak.

- Erdoğan başarısız ama muhalefet daha başarısız.

- İlerleyen zamanlarda Hatay’da Suriyeli nüfusu Türk nüfusunu yakalayacak. Sonra bu bölgede emperyalizm bir iç karışıklık yaratacak ve sıra Türkiye’den bir Kürdistan koparmaya gelecek.

- Türk kuyumcu vergi ödüyor, yanındaki Suriyeli kuyumcu vergi ödemiyor. Ümraniye’de Türk manav vergi ödüyor, yanındaki Suriyeli manav vergi ödemiyor. Bunlar doğru şeyler değil.

- HDP ile normal bir siyasi partiymiş gibi görüşen siyasetçilerin ve siyasi partilerin yaptığı şeyin doğru olmadığını düşünüyorum. İYİ Parti’den ayrılış sebeplerimden birisi de bu.

- Biz İYİ Parti küskünler hareketi değiliz. Bunun ötesinde daha önce siyasette doğrudan yer almamış birçok isim de olacak. Tek ortak noktamız birinci meclisin ruh hali ve Atatürk’ün stratejik zekasıyla meseleye yaklaşmak.

- Bu partinin kuruluş sürecinde hiçbir zaman zengin bir parti olmayacağımızı biliyoruz ama önemli olan cebinizdeki para değil, kalbinizdeki ve beyninizdeki mücadele azmi.

- Dünyada 194 tane devlet var, bu 194 devlette 10 tane şirket en fazla devlet ihalesini alan şirket. Bu 10 şirketten 5 tanesi de Türkiye’de. Bunun bana normal bir şey olduğunu kimse anlatamaz!

- Başarısız olursam ilk seçimde bırakırım, 2. seçime gitmem. Eğer partim parlamentoya giremezse başarısızım demektir.

- HDP yönetici kadroları benim kardeşim değil.