CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özdağ, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliğine başvuru yaptığını ve Sedat Peker'le görüşmeye gitmek istediğini söyledi. Ümit Özdağ ayrıca, Sedat Peker'le konuştuğunu da dile getirdi. Ümit Özdağ, Peker'le yaptığı görüşmenin detaylarını şimdilik vermesinin doğru olmadığını ifade etti. Özdağ, Sedat Peker'e "tanık koruma programı"na dahil olmasını önereceğini, kendisinden her hangi bir belge ve döküman almayacağını belirtti.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

- Ülkemiz iki yıldır büyük bir yolsuzluk sarmalı içerisinde. Bu yolsuzluk sarmalı o kadar büyük ki; ülkemizin yaşadığı derin ekonomik krizin nedenlerinden birisi hiç şüphesiz sığınmacılar için yaşadığımız 144 milyar dolar, diğeri ise yolsuzluk ekonomisi.

- Uluslararası Şeffaflık Örgütü 2021 yılında yolsuzluk raporunda Türkiye'de son 10 yılda en çok puan kaybeden üyeler arasında yer aldığını açıkladı ve 38 puanla 180 ülke arasında 96. sıraya düşmüş durumdayız.

- Yolsuzluk Türk halkının fakirleşmesini derinleştiriyor. Öte yandan yolsuzluk ekonomisinin mimarları her geçen gün Türk halkının kanını emen asalaklar olarak zenginleşiyorlar.

- Yolsuzluk o kadar büyük boyutlarda ki ekonomik krizin yaşandığı bir ülkede ekonomik düzelmeyi de mümkün olmaktan çıkartıyor.

- Türk halkı bu yolsuzlukların hep farkında oldu ama yeteri kadar ses çıkarmadı. Bazen halkımız bir yanlış yaparak yolsuzluğu normal olarak bile kabul etti. Çünkü yolsuzluğun boyutları hiç olduğu kadar gözükmedi ve anlaşılmadı.

- Ancak son 20 yılda gerçekleşen yolsuzluklarla ilgili halen Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı Sedat Peker açıklamalar yapmaya başlayınca Türk halkının yolsuzlukların boyutuyla ilgili bilinç seviyesi yeni bir aşamaya ulaştı. Soygunun boyutları ve yaygınlığı daha iyi anlaşıldı.

- Sedat Peker, kendisinin de ifade ettiği gibi Ak Parti karşıtı olarak tanınan bir vatandaşımız değildir. Aksine, Ak Parti'ye uzun süre politik olarak destek de olmuştur. Bunu kamuoyu önünde açıklamıştır da. Bundan dolayı Sedat Peker'in yapmış olduğu açıklamalar iktidar yanlışı ve iktidar yanlısı geniş halk kesinlerinde büyük ilgi gördü ve devamı konusunda da merakla arzu edildi ve destek verildi bu açıklamalar yapılsın diye...

"SEDAT PEKER BÜYÜK PANİK YARATTI"

- Ama Sedat Peker'in açıklamaları başta Ak Parti'nin kirlenmiş yöneticileri olmak üzere, yozlaşmış iktidar elitinde büyük bir panik yarattı. Tabii Ak Parti'nin kirlenmemiş yöneticileri de var; bunu da hiç tartışmıyoruz ama kirlenmiş olanların sayısının hiç az olmadığı çok net bir şekilde görülüyor.

- Ak Parti iktidarı Sedat Peker'in konuşmasını engellemek için büyük bir uluslar arası boyutu olan kampanya başlattı ve bu kampanyanını Sedat Peker'e suikast düzenlenme iddialarına kadar ulaştığını gördük.

- Ben Sedat Peker'in konuşmasının engellenmesi için milli meselelerde iktidarın taviz vermeye hazır olduğunu görüyorum ve düşünüyorum.

- Zafer Partisi'nin sığınmacıları ülkelerine yollamak dışında her hangi bir projesinin olmadığı saray rejimi ve muhalefet tarafından zaman zaman iddia ediliyor. Oysa bizim Cumhuriyetin kuruluş esasları üzerinde tekrar inşa etmek için hazırlamış olduğumuz program Cumhur ve Millet İttifakının hayallerinin dahi yetişemeyeceği ölçüde kapsamlı bir program.

- Sadece sığınmacıları, kaçakları vatanlarına geri yollamakla kalmayacağız. Yolsuzluk sonucu elde edilen ve kaçırılan paraları da Türk milletine geri vermek üzere ülkemize getireceğiz.

- Bu çerçevede yolsuzluğun boyutlarını en iyi bilenlerin başında gelen Sedat Peker'in tanık koruma programı kapsamında Türkiye'ye geri dönmesini sağlayacağız.

- Hatta Sedat Peker Türkiye'ye geri dönmeden kendisiyle Birleşik Arap Emirlikleri'nde görüşmeyi, kendisi ve ailesinin mevcut durumunu yerinde görmeyi arzu ediyorum.

- Bu amaçla dün Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliğine bir resmi mektup yazarak Zafer Partisi Genel Başkanı ve milletvekili olarak Birleşik Arap Emirliklerini ziyaret etmek istediğimi bildirdim ve bu ziyaret sırasında Sedat Peker'le ve ailesiyle görüşmek istediğimi de ifade ettim.

- Ak Parti'nin ziyaretimi ve Sedat Peker'le görüşmemi engellemek için büyük bir çaba harcayacağını da biliyorum ancak Birleşik Arap Emirlikleri yöneticilerinin bu baskılara boyun eğmeyeceğini umut ediyorum.