CiddiGazete- FETÖ'nün sahibi olduğu Bank Asya'da uzun yıllar genel müdürlük yaptıktan sonra Sermaye Piyasası Kurulu başkanlığına atanan Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun sermaye artırımı yapmak isteyen firmalardan rüşvet aldığı iddia edildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iddialar üzerine Taşkesenlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Taşkesenlioğlu ise iddiaları gündeme getiren sosyal medya hesabı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, 16 yıl boyunca Bank Asya'da yöneticilik yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından SPK başkanlığına getirilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun sermaye arttırımı yapmak isteyen iş adamlarından aldığı rüşvetlerle 180 milyon dolar birikim yaptığını ve beş yıldızlı bir otelin de sahibi olduğunu iddia etti.

Ankara Kuşu isimli sosyal medya hesabı yaptığı paylaşımda da "Sn SPK eski Başkanım günaydınlar. Görevdeyken bu saatlerde neler yapıyordunuz? (07.0) @alifuattaskesen Az kendinizden bahsedin yahu, insanlar bu mevkiye nasıl başarılar elde ederek geldiğinizi merak ediyor. Bu paraları nasıl kazandığınızı?" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ HAREKETE GEÇTİ

Söz konusu paylaşımların ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Sermaye Piyasası Kurulu başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun sermaye artırımı yapmak isteyen firmalardan rüşvet aldığı, 180 milyon $ parası ve 5 yıldızlı oteli olduğu iddiaları İle ilgili olarak Zafer Partisi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaktır" dedi.

ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sermaye Piyasası Kurulu başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu da konuyu gündeme getiren Ankara Kuşu isimli hesap hakkında suç duyurusunda bulundu. Kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Taşkesenlioğlu "Son günlerde şahsımı ve ailemi hedef alan; yalan, iftira ve itibar suikasti ile beni kirletebileceğini sanan müptezel alçaklara hodri meydan! Hepinizle yargı önünde hesaplaşacağım, elinizde ne belge bilgi varsa buyurun" ifadelerini kullandı.