CiddiGazete- Seçime 5 gün kala, Zafer Partisi ile CHP arasındaki görüşmelerden net sonuç çıkmadı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, saat 11.00'de yapacağını söylediği basın açıklamasını saat 13.00'e ertelendi.

Daha sonra 12.45'te kameraların karşısına geçen Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşme trafiğini anlattı. CHP'ye protokol önerdiklerini ve bunun üzerinde çalışmaların halen devam ettiğini belirten Özdağ, bu akşam Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte tekrar bir araya geleceklerini belirtti.

Görüşmelerde olumsuz bir durum olmadığını vurgulayan Ümit Özdağ, protokolden net sonuç çıktığı takdirde yarın (çarşamba) Zafer Partisi Genel Merkezi'nin önünde Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ortak bir basın açıklaması yaparak kararı kamuoyuna bildireceklerini söyledi.

Ümit Özdağ'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- Sayın Kılıçdaroğlu ile sığınmacıların dönüşü ve anayasa ilkeleri konuşacağız. Sizin de bildiğiniz gibi yürüyen bir süreç var.

- Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız.

- Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır ve bu noktada Sinan Bey'le farklı düşünüyoruz.

- Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz bu konuyu. Üzerinde durmuyoruz. Biz Sinan Bey'le yola çıkarken 'cehennemin kapılarını kapatmak için' yola çıktık. Biz hala çalışıyoruz. Bunun dışında bir şey söylemeyeceğim.

- Biz sadece Zafer Partisi'ne oy veren yurttaşlarımıza değil, sadece Zafer Partisi'nin ve ATA İttifakı'nın göstermiş olduğu adaya, Sinan Bey'e oy veren değerli seçmene değil, bütün adaylara oy veren seçmenlere çağrıda bulunuyoruz.

- Türkiye "göçmenistan" olmasın diyorsanız, babanızdan aldığınız güvenli Türkiye'yi torunlarınıza emanet etmek istiyorsanız, sandığa davet ediyoruz. Oy verin Türkiye, Türkiye olarak kalsın.