CiddiGazete- Turizm şirketleri, mart ve nisan aylarına yönelik duyurdukları turları, ya 30 Mart'ta Türkiye'de olacak ya da 1 Nisan'da Türkiye'den gidilecek şekilde belirledi. 31 Mart'ı da kapsayan tarihte umreye gitmek isteyen vatandaşlar ise şirketlerden olumsuz cevap aldılar.

Bombacının cezası belli oldu Bombacının cezası belli oldu

Şirketler, 31 Mart'ı kapsayan tur olmadığını belirterek vatandaşları diğer tarihlerdeki turlara yönlendirmeye başladı. Durumu soran vatandaşlara, "31 Mart'taki yerel seçim nedeniyle turlara ilişkin kısıtlama uygulandığını" söylediler.

30 MART'TA DÖNÜŞ

Söz konusu kısıtlamanın arkasında ise Diyanet'in olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Diyanet, yerel seçim nedeniyle şirketlerin 31 Mart'ı da kapsayacak şekilde tur düzenlemesini istemedi. Şirketlere de Diyanet'ten resmi yazı gönderildiği, bu doğrultuda şirketlerin program tarihlerini düzenlediği belirtildi. Tur şirketleri de "Diyanet'in yazı göndererek vatandaşların 31 Mart'taki yerel seçimlerden önce Türkiye'de olmasını istediği, bu nedenle tarihlerin 30 Mart'ta dönüş olacak şekilde ayarlandığını" kaydetti.