CiddiGazete- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, uzman erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda kanun teklifi verdi. Teklif, Meclis Genel Kurulu'nda AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

"KADERLERİ İKİ DUDAK ARASINDA"

Atila Sertel, "Türkiye'de 200 binin üzerinde uzman çavuş var. Yurt içinde, Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Libya'da ön saflarda mücadele ediyorlar. Uzman çavuşların hizmetleri ve kaderleri ne yazık ki amirlerinin iki dudağı arasında" dedi.

Uzman çavuşların en önemli taleplerinin kadro olduğunu vurgulayan Sertel, 600 bine yakın sözleşmeli memura kadro verilmesinin gündemde olduğu bu süreçte, uzman erbaşlara da mutlaka kadro verilmesi gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"TAM BİR KÖLE DÜZENİ"

"Geçtiğimiz günlerde 56 uzman erbaş Libya'da görevlendirilmek üzere eğitildiler, Libya'ya gittiler fakat CİMER'e şikayet ettikleri gerekçesiyle komutan tarafından verilen rapor üzerine hepsinin sözleşmesi feshedildi. Kanser olan uzman erbaş tedavi edilmesi yerine sözleşmesi feshediliyor. Çeşitli hastalıklarından dolayı 90 günü geçen süre rapor kullanan uzman erbaşların sözleşmeleri feshediliyor. Tam bir köle düzeni."