CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak hazineye devredilen Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları'nda kiracı olarak bulunan THY DO&CO İkram Hizmetleri A.Ş'nin yalılarda denetim yapmak isteyen İBB yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Savcılık, İstanbul Valiliği'nden soruşturma izni istedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye ait Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları'na el konulmak istendiğini açıklamasının ardından İstanbul Valiliği'nde dün toplanan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu toplantısında Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının mülkiyetini İBB'den alarak Hazine'ye devredilmesine oy çokluğuyla karar verilmişti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da yalıların ihalesinin yapılmasına rağmen restore edilmediğini ve İBB'nin içeri alınmadığını açıkladı. Polat "Çünkü tarihi saray perişan edilmiş, tarihi eserler poşetlerin altında çürütülmüştü" dedi.

SORUŞTURMA İZNİ İSTENDİ

Tüm bu gelişmelerin ardından sahil yalılarından kiracı şirketin Mahir Polat, İBB Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü yetkilileri ve beraberindeki İBB çalışanları hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundukları ortaya çıktı. Dilekçede suç tarihi 15 Nisan ile 27 Nisan 2022 arası gösterildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da İstanbul Valiliği'ne bir yazı yazarak söz konusu yetkililer hakkında soruşturma izni istedi. (Halktv)