Başkentliler, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tatil kampları için gün saymaya başladı.

Yaşlı, engelli, engelli refakatçileri, şehit aileleri ve başarılı öğrencilerin yararlandığı “her şey dahil ücretsiz” tatil kampları için kayıt başvuru işlemleri alınıyor.

‘BAŞARI SİZDEN TATİL BİZDEN’

Büyükşehir Belediyesi derslerinde başarılı olan Başkentli öğrencilere ödül olarak tatil hediye ediyor.

Öncelikle ortaöğretim 6, 7, 8 ve 9. sınıfı bitirerek takdir ya da teşekkür belgesi alan, maddi imkanı bulunmayan öğrencilere, “Başarı Sizden Tatil Bizden” sloganı ile düzenlenen Altınoluk (Akçay) ve Akçakoca Tatil Kampları için başvuru kayıtları başladı. Başvurular bir yandan devam ederken, ilk kafile 14 Temmuz Pazar günü yola çıkıyor.

YAZ KAMPI YOLCUSU KALMASIN

Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk ve Akçakoca Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde vatandaşlara birer haftalık gruplar halinde ücretsiz tatil yapma imkanı sağlıyor.

Yaşlı ve engelli vatandaşlar ile refakatçilerinin sosyal hayatlarını renklendirmeyi ve canlandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, tatil kampları ile vatandaşlara unutulmaz bir tatil geçirme fırsatı sunuyor.

Vatandaşlar güvenli bir ortamda eğitmenler ve uzmanlar eşliğinde yaz kamplarına katılarak, hem sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu bir yaz geçiriyor hem de tarihi ve turistik mekanları gezme şansını yakalıyor.

KAMPLARDA EĞLENCE VE DAYANIŞMA İÇ İÇE

Kamp süresi içinde Çanakkale Gelibolu’daki Şehitlik, Altınoluk (Akçay), Edremit, Ayvalık ve Asos’a (Behramkale) geziler düzenleniyor.

BAŞVURU VE KAYIT İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz tatil kamplarına katılmak isteyen yaşlı, engelli, şehit yakını ve öğrenciler; Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında bulunan Sosyal Hizmetler Bankosu’na istenilen evraklarla başvuru yapabilir.

Öğrenciler için gereken belgeler;

Karne veya başarı belgesinin aslı ile fotokopileri, velisinin ve öğrencinin nüfus cüzdanı fotokopisi (aslı ile birlikte), İkametgah Belgesi ve 1 adet fotoğraf.

60 yaş üstü olan yaşlı vatandaşlar için gereken belgeler;

Nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı.

Engelli vatandaşlar için gereken belgeler;

Engelli raporu fotokopisi, refakatçinin ve engelli vatandaşın nüfus cüzdanı fotokopisi (aslı ile birlikte) ve 1 adet fotoğraf.