CİDDİGAZETE

Ankara'nın içme suyunda "ölümcül bakteri" olduğu haberi yalan çıktı. Mansur Yavaş yönetimini karalamak için belli odakların sosyal medyadaki trolleri aracılığıyla yaydığı haber, ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı. Bu akşam yoğunlaşan yalan üzerine ASKİ Genel Müdürlüğü yaptığı ikinci açıklamayla vatandaşları rahatlattı.

ASKİ'nin açıklamasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da twitter hesabından Retweet yaparak altına "imzasını" attı.

Ankara'nın şebeke suyunun sürekli kontrol edildiği belirtilen ASKİ açıklamasında, şu ana kadar sağlık kuruluşlarına bu yönde bir başvuru olmadığı belirtildi. Ayrıca, vatandaşlar arasında korku ve endişe yaratacak bu tür yalan haberleri yayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu da belirtildi.

İşte gece yarısı ASKİ'den yapılan açıklama:

Yaklaşık bir haftayı aşkın süredir, Ankara’da içme suyuyla ilgili olarak; lejyoner bakteri görüldüğü, öldürücü etkisi olan bu bakterinin içme sularında bulunduğu şeklinde yalan yanlış haberler sosyal medyada yayınlanmaktadır.

Kurumumuz ve Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında devamlı olarak analizleri yapılan ve denetlenen şebeke suyumuzda böyle bir bakteri tespiti olmadığı gibi, bu tür şikayetlerle sağlık kuruluşlarına da herhangi bir başvuru olmamıştır.

Arıtma tesisimizden çıkan suyun kalitesi, Türk ve dünya içme suyu standartlarına uygun olup, hiç tereddüt etmeden içilebilir niteliktedir. Halkımızı paniğe sevk eden yalan ve yanlış bu tip haberlere asla itibar edilmemelidir

Ayrıca sosyal medya ve iletişim kanallarında bu tip haberleri yayanların tespit edilerek, cezalandırılmaları için, kurumumuzca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş olup, gerekli cezayı almaları sağlanacaktır.

Ankara kamuoyuna saygıyla duyurulur."