CİDDİGAZETE/Ahmet DEVELİOĞLU

Başkent'te Mamak Caddesi üzerinde seyir halindeki bir halk otobüsünün otobüs durağında bekleyenlere çarpması sonucu dört kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Mamak Caddesi üzerinde seyreden halk otobüsü, belirlenemeyen bir nedenle Yeni Mamak Merkez Camii önündeki Saimekadın otobüs durağında bekleyenlere çarptı. Kaza ihbarını alan sağlık ve itfaiye ekipleri de kısa bir süre sonra olay yerine sevk edildi.

Kazanın duyulmasının hemen ardından olay yerine gelen Ankara Valisi Vasip Şahin, kazada hayatını kaybedenler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Maalesef 3 vatandaşımız olay yerinde vefat etmiş, 3 vatandaşımızı da yaralı olarak hastanelere ambulanslarımız götürdü. Ambulanslardan önce özel araçlarla da birkaç yaralının götürüldüğünden bahsediyor buradaki vatandaşlar. Bunun kaç kişi olduğu ya da doğru olup olmadığı noktasında da hastanelerimizde araştırıyoruz."

Kazanın nedeninin incelemenin ardından ortaya çıkacağını ifade eden Şahin, hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da olay yerinde ve kaza nedeniyle kullanılamaz hale gelen otobüsün içinde incelemelerde bulundu.

ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Kazada yaralanan ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Irak uyruklu Younis Abdala da (26) doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Kazada ölü sayısı 4'e yükseldi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Dört kişinin yaşamını yitirdiği kazada ölenlerin isimleri belli oldu.

Bugün Mamak ilçesi Mamak Caddesi üzerinde seyreden Baki A. idaresindeki 06 BA 9678 plakalı özel halk otobüsü, Yeni Mamak Camii önündeki durağa daldı. Kazada durakta bulunan 3 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Kazada ölenlerin isimlerinin Türkan Kayış (48), Gürcü Baştürk (80), Muzaffer Emre Sarıyıldız (21) ve Irak uyruklu Younis Abdala (26) olduğu öğrenildi.