UBER’e karşı yasal yollarla mücadele etme amacında olan taksiciler yeni bir uygulamaya imza attı. Bin 500 taksici bir araya geldi ve Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'nin de desteğini alarak ‘@taksi’ uygulamasını kurdu. ‘Daha kaliteli taksiler ve daha eğitimli taksi şoförleri’ hedefiyle yola çıkılan bu uygulama sayesinde artık müşterilere daha iyi hizmet verileceği belirtiliyor.

Taksicilerin büyük tepkisini çeken Uber’e rakip olması beklenen bu uygulama, Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman ve @taksi Genel Müdürü Birtan Pabuçcu tarafından Beyoğlu Kültür Taksi Durağı’nda tanıtıldı. Hüseyin Duman dernek olarak uygulamaya tam destek verdiklerini belirterek, “İki senedir Uber şirketi ile adli süreci başlatmış durumdayız. Biz halkımızın ne istediğini biliyoruz. Taksiciler olarak kendimizi geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz. Araçların kalitesini yükseltmeyi ve @taksi ile beraber eğitimler düzenleyerek şoförlerin de kalitesini yükseltmeyi planlıyoruz. Bir taksicinin, ileri sürüş teknikleri eğitimini, diksiyon eğitimini, yeteri kadar yabancı dil eğitimini ve ilk yardım eğitimini mutlaka alması gerekir. Şoförlerin muhakkak bu eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekir.” dedi.

Ayrıca taksicilere ‘ticari kullanım kartı’ denilen bir kart verildiğini belirten dernek başkanı Hüseyin Duman, bu kartın eğitimsiz verilmesine karşı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu kartların eğitimsiz verilmesine kesinlikle karşıyız. Herkesin ticari taksi sürücüsü olmasını istemiyoruz. Taksici eğitiminin 5-6 aylık bir süreyle verilmesi ve taksicinin lisanslı olması lazım. Lisanslı sürücüler bu mesleği yaparsa bu mesleğin kalitesinin artacağını düşünüyorum. Biz diğer şirketlerin de bu sektörde yer almasını ve sektörün rekabete açık olmasını istiyoruz. Bu sayede taksi şoförlerimiz ve vatandaşlarımız bundan faydalanır, tekel hiçbir zaman iyi değildir.”

Bu yeni uygulama sayesinde müşterilere VIP araç, kredi kartı ile ödeme, panik butonu ve taksi rezervasyonu gibi imkanlar sunulacağını söyleyen @taksi Genel Müdürü Birtan Pabuçcu, amaçlarının taksicilik sektöründe kaliteyi arttırmak olduğunu belirtti ve şunları ekledi: “Bu uygulamayla elde edilen gelirin bir kısmı ile taksicilere eğitim vermek ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Uber'le kırıp dökerek değil, yasal yollarla ve kaliteyi arttırarak mücadele edeceğiz.” dedi. Genel Müdür Birtan Pabuçcu, “Yaptığımız araştırmalar sonucunda, fiyattan çok hizmet kalitesinin öne çıktığını gördük. Biz de vatandaşa daha iyi konfor ve daha iyi bir hizmet sunacağız. Uygulamadan elde edilen gelirin bir kısmıyla derneğimizin de öncülüğünde diksiyon, öfke kontrolü, müşteri ağırlama gibi farklı alanlarda eğitimler düzenleyeceğiz. İsteyene XL olarak adlandırılan geniş hacimli taksi, isteyene VIP araç hizmeti vereceğiz” diyerek açıklamalarda bulundu.

18 yıldır taksicilik yaptığını belirten Selim Aydın da bir taksici olarak uygulama hakkında şunları söyledi: “Bu uygulama piyasada da mevcut. Bu uygulama Uber uygulamasına karşı kurulmuştur. Biz yasal olan bir uygulama ile çalışmak istiyoruz. Tepkimizin en büyük amacı bu uygulamaya karşı bir arada bulunmaktır. Her zaman rekabetten yanayım ama yasal olmaya çalışalım. Sarı taksilerin haricinde korsana işveren uygulamalara karşı duracağız. Uygulamamızın sonuna kadar arkasındayız, sonuna kadar desteğimizi vereceğiz.”

Akıllı telefonlara ücretsiz olarak indirilebilen ‘@Taksi’ uygulamasında, ücretsiz olarak bir üyelik oluşturup 7 gün 24 saat taksi çağırmak mümkün. Uygulamadaki kullanıcılar normal taksilerin yanısıra VIP ve XL taksiler de çağırabiliyor. Uygulamada sürücüye puan vererek değerlendirebilme imkanı olduğu gibi aynı zamanda daha önceki yolculuklar da görülebiliyor. Taksi ücreti ödemeleri de kredi kartı ile, banka kartı ile veya nakit yapılabiliyor.