Ankara'da başlayan sağanak, Etimesgut ilçesinde etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı alanlara sığındı.

Etimesgut'ta çok sayıda cadde, mahalle ve sokak göle döndü. İlçenin dört bir yanında araçlar mahsur kaldı.

Bazı yollar oluşan sel nedeniyle trafiğe kapandı. İlçede sağanak devam ediyor. Belediye ekipleri mahsur kalan araçları kurtarmak için çalışma başlattı.

BÜYÜKŞEHİR TEYAKKUZDA

Sağanak yağmurun sele dönüştüğü Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşları uyardı.

Mansur Yavaş'ın retweetlediği Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Ankara genelinde etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeni ile yaşanan ve yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyemiz, teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımız, 153 Mavi Masa ve 112 Acil Çağrı Merkezi'nden ihbarda bulunabilirler."

ANKARA VALİLİĞİ: 3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara Valiliği, şehir genelinde etkili olan sağanak sonrası yaşanan su baskınları ve taşkınlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, sel felaketi nedeniyle 3 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtilerek, “Öğle saatlerinden sonra ilimiz genelinde başlayan sağanak yağışlar sonucunda Çankaya ilçesinde taşkın suya kapılma nedeniyle A. Arslan, Etimesgut ilçesinde iş yerine dolan suyu temizlemek isterken elektrik akımına kapılma nedeniyle M. Altınışık ve konutuna dolan suyun yol açtığı panik ve heyecan sonucu kalp krizi nedeniyle M. Önder isimli vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmiştir” denildi.

Polatlı ilçesinde de bir kısım ekili alanların su baskınına maruz kaldığının aktarıldığı açıklamada, “AFAD, DSİ, belediyeler başta olmak üzere sorumlu tüm birimler yağışların başladığı andan itibaren kendi sorumluluk alanlarında müdahale ve hasar tespitine yönelik gerekli çalışmaları yoğun bir gayretle sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.