CiddiGazete- Malatya'nın Battalgazi ilçesinde üst üste iki deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, saat 17.46'da yerin 6.99 kilometre derinliğindeki ilk deprem 5.2 büyüklüğünde gerçekleşti.

BİR DEPREM DAHA OLDU

Bu depremden 3 dakika sonra aynı yerde bir sarsıntı daha oldu. Saat 17.49'da yerin 6.3 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.7 olarak ölçüldü.

KANDİLLİ: DEPREMLER 5.3 VE 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE

AFAD'la verileri örtüşmeyen Kandilli Rasathanesi ise saat 17.46'da Adıyaman Sincik'te 5.3 büyüklüğünde, saat 17.49'da da Malatya Battalgazi'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini aktardı.

Depremler Adıyaman, Elazığ ve Şanlıurfa'da da hissedildi.

Ses kayıtlarının incelemesi paylaşıldı Ses kayıtlarının incelemesi paylaşıldı

AFAD: BÖLGEDEKİ AĞIR HASARLI YAPILARA KESİNLİKLE GİRMEYİN

AFAD, "Dikkat" başlığıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşları uyardı. AFAD'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

- 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede 4.5 ve üzeri artçı depremler meydana gelmeye devam etmektedir.

- Vatandaşlarımıza, bölgedeki ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmemelerini, riskli binaların çevresinde bulunmamalarını ve resmi birimlerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından depremle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, şunları belirtti:

- Malatya ili Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır.

- Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

"EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE"

AFAD, depremlerle ilgili açıklamasında "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadeleri yer aldı.

BAKAN KOCA: AMBULANS EKİPLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Koca, şunları söyledi:

"Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş Sağlık Afet Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülerek depremin hissedildiği bilgisi alınmış, bölgeyi taramak için ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

VALİ YAZICI: OLUMSUZLUK YOK

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Battalgazi ilçemizde meydana gelen 5,2 ve 4,7 büyüklüğündeki depremler sonrası kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN OLDU

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan saha taramalarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını kaydetti. Gürkan, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyararak, spor salonlarında ve belediyenin belirlediği mekanlarda konaklama imkanı sağlanacağını belirtti.

Depremin merkez üssü Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Osman Güder, art arda yaşanan iki depremin vatandaşları tedirgin ettiğini söyledi. Osman Güder, "İnsanları şu anda konutlarından, iş yerlerinden dışarı çıktılar, telaşlı şekilde bekliyorlar. Bizler de teskin etmeye çalışıyoruz. 3 dakika arayla iki deprem olması insanları tedirgin etti. Herhangi bir yıkım ve can kaybının olmadığı haberini aldık. Muhtarlarla irtibat halindeyiz. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Umarım bundan sonra da ulaştığımız yerlerden olumsuz haber almayız" dedi.

Güder, 6 Şubat depremlerinde hasar alan binalarda oturanlara yaptığı uyarıda ise "Şu anda orta hasarlı binalara girmeleri kesinlikle yasaklandı. Tekrar ediyorum. Orta hasarlı binalarda oturanlar kesinlikle evlerine girmemeleri gerekiyor. Şu anki süreçte az hasarlı binalarda oturanların da biraz da beklenmesi gerektiğini ikaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.