CiddiGazete

Yerel seçimler öncesinde “İşini hakkıyla yapan, emeğinin peşinde koşan kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım” ifadelerini kullanan ve seçimin ardından Belediye Meclisi’nde parti gruplarına, “Haksız bir şekilde işten çıkarıldığını düşündüğünüz kişiler varsa bana iletin” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sözünü tutmaya devam ediyor.

10 İŞÇİYİ GERİ ALDI

EGO Genel Müdürlüğü atölyesinde çalışan 10 işçinin işten çıkarılması konusu Öz Taşıma İş Sendikası yetkililerince kendisine iletilen Başkan Yavaş, işçilerin geri alınması talimatı verdi.

HAKSIZ İŞÇİ ÇIKARTMA OLMAMIŞTIR

Konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “10 arkadaşımız tekrar işlerine döndüler. Bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza sizin huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Bizim Öz Taşıma İş Sendikası olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Belko, Belka ve Bugsaş’ta 12 bin 500 üyemiz var. Bu üç şirketimizde haksız bir şekilde asla işçi çıkartma olmamıştır” dedi.

Mansur Yavaş, bugüne kadarki uygulamasında, halk arasında "bankamatik" tabir edilen, işe gelmeden maaş alanların sözleşmelerini feshetmişti.