CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına Başkentlileri Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali (AŞTİ) yanında yenilenen park ile buluşturacak.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılan ve uzun yıllardır vatandaşlara kapalı olan AŞTİ’nin yanındaki park, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda açılacak.

Başkan Mansur Yavaş'ın da katılacağı tören saat 15.30'da başlayacak. Törende Kent Orkestrası, Mehteran Takımı ve FOMGET Halk Oyunları Ekibi de sahne alacak.

“30 Ağustos Zafer Parkı” adının verildiği park, şehrin merkezinde 166 bin metrekarelik yeşil bir alana sahip.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN UĞRAK YERİ OLACAK

Başkentli vatandaşların en fazla talepte bulunduğu spor aktivitelerinin de unutulmadığı 30 Ağustos Zafer Parkı’nda, 3 şerit halinde bin 540 metre uzunluğunda bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları da yer alıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı özellikle koşu yolunu parkın doğal yapısına uygun doğal kiremit irmiği ile yeniledi.

Gençlerin paten ve kaykaya da binebileceği yollar ile yol boyunca uzanan geniş çim alanlarına sahip parkta, Akasya’dan Çam ağaçlarına kadar çeşitli ve çok sayıda dikili olan ağaç kuşlara da kucak açıyor.

Ahşap oturma gurupları, kütüklerden oluşan çocuk oyun alanları ile 7’den 70‘e herkesin gezebileceği ve vakit geçirebileceği parkta vatandaşlar, ücretsiz wi-fi hizmetinden de yararlanabilecek.

PARK PAKİSTAN PAPAĞANLARININ DA EVİ

Göçmen kuşların durak noktası olan 30 Ağustos Zafer Parkı’nda oksijen deposu ağaçlarda Pakistan Papağanlarını da görmek mümkün.

Aynı zamanda Pakistan Papağanlarının yuvası olan parka, ANKARAY da dahil şu noktalardan giriş sağlanabilecek:

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin yan tarafında bulunan Beştepe Caddesi 17. Sokak’tan,

- İstanbul Yolu-Ankapark tarafından Çiftlik Caddesi’ni kullanarak Beştepe Caddesi’nden,

- Bahçelievler Metrosu’ndan Alparslan Türkeş Caddesi kullanılarak Beştepe Caddesi’nden,

- Eskişehir ve Konya Yolu’ndan Söğütözü Caddesi kullanılarak Beştepe Caddesi’nden