CiddiGazete

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla, yerli üreticinin desteklenmesi ve halkın daha sağlıklı ve ucuz ekmek yemesi için Ankara Halk Ekmek dev bir adım attı.

Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Fahrettin Gökşin ve Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz, Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu ile buluştu. Toplantıda Halk Ekmek'in Polatlı’ya gelmesi ve Polatlı’dan gerekli hububatın temin edilip Halk Ekmek Fabrikası için kullanılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş bilindiği üzere üreticilere destek olmak ve kırsal kesimdeki ilçelerin gelişmesi için üreticiler ile işbirliği içerisinde olmak istiyor. Bizler de Polatlı İlçemize gelerek, Borsa Başkanımız ile konu üzerinde görüştük. Hububat alımı noktasında bir anlaşmaya vardık. Bundan böyle Halk Ekmek Ankara’da 70 kuruş ise Polatlı’da da 70 kuruş olacak. En kısa sürede Polatlı ilçemizi halk ekmek ile buluşturacağız. Burada açacağımız fabrika satış yerleri ile ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Alparslan Yılmaz, Halk Ekmek'in hububatı Nevşehir, Samsun ve Rusya'dan aldığını, bundan sonra tahıl ambarı olan Polatlı'dan temin yapılacağını vurguladı.