CiddiGazete©
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı 31 Mart yerel seçimleri öncesinde "senet" konusunda iftira atarak suçlayan ve Mehmet Özhaseki ile havuz medyası tarafından “saygın iş adamı” olarak tanıtılan Necmettin Kesgin, çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dava ile ilgili olarak CiddiGazete'ye açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk, “Bu şahıs, 31 Mart yerel seçimlerinden önce Mehmet Özhaseki'nin seçimleri kazanmak için umut bağladığı; seçim kampanyası boyunca Mansur Yavaş'a her türlü iftiranın kaynağı ve komplonun mimarı olarak kullandığı kişiydi. Mehmet Özhaseki'nin 'saygın iş adamı' olarak kamuoyuna açıkladığı Necmettin Kesgin, 22. Asli Ceza Mahkemesi’nce çocuklara ait müstehcen görüntü bulundurmaktan dolayı 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kamuoyu vicdanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a karşı bu şahsın iftiralarını kullanarak seçim sürecinde her türlü hakareti yapan başta Mehmet Özhaseki ve yandaş kalemşörler olmak üzere tüm muhataplarından özür beklemektedir” dedi.

3 YIL HAPİS, BİN GÜN ADLİ PARA CEZASI

Bugün yapılan duruşmaya şikayetçi Seda Daştan'ın avukatı Bülent Yücetürk ve sanık Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz katıldı.

Daştan'ın avukatı Yücetürk, dosyaya giren bilirkişi raporunda eksiklikler bulunduğunu, tekrar bilirkişi raporu alınmasını ve iddia edilen görüntülerin yer aldığı bilgisayarın imajının bir kopyasının kendilerine verilmesini talep etti.

HAKİM, TALEPLERİ REDDETTİ

Kesgin'in avukatı Ilgaz da tekrar bilirkişi raporu talebinin duruşmayı uzatmaya yönelik adımlar olduğunu, Daştan'ın, görüntülerin yer aldığı bilgisayarı teslim ettiği Avukat Haluk Bayram ile Bayram'ın savcılık yerine bilgisayarı verdiği Mansur Yavaş'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmanın geldiği aşamayı göz önünde bulundurarak her iki tarafın da taleplerini reddetti. Kesgin'e, "Çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak" suçundan 3 yıl hapis ve 1000 gün adli para cezası verdi.