CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir dizi projenin açılış programında vatandaşlara seslendi.

yavaş b2

YAVAŞ’TAN İKTİDARA: HALKTAN KOPTULAR

Beypazarı'ndaki program, Mansur Yavaş'ın konuşmasıyla başladı. "Beypazarı'nda bir hikaye yazmıştık" cümleleriyle sözlerine başlayan Yavaş, "Beypazarı küçüktü Ankara'yı idare edemezler" ifadelerinin kullanıldığını hatırlatarak, "Ankara halkının parasını toprağa gömdüler, Ankara'da artık talan düzeni ortadan kalkacaktı, bu iftiraları attılar. Şimdi aynısı 14 Mayıs seçimi için de yapılıyor. 'Biz gidersek maaş ödeyemez' diyorlar. Bu iktidarın artık yapamadığı ortada. Gelin şu Beypazarı'nda pazarı görün gündemin ekonomi olduğunu görürsünüz. Halktan koptunuz" diye konuştu.

Yavaş'ın iktidara yönelik sert eleştirilerinin kayda geçtiği dakikalarda en çok alkış alan cümle ise, "Uçakları satacaklar diyorlar. Uçaklar babanızın malı mı milletin malı" oldu.

"Hükümet doğalgaz verecekti verdi mi? Kış bitti verdi mi? Bu kardeşiniz çocukları üşütmüyor" ifadeleriyle belediye başkanı olduğu dönemde hayata geçirdikleri adımları anlatan Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah Millet İttifakı olarak bu seçimden muzaffer olarak çıkacağız. Türkiye berekete kavuşacak. Kendilerine oy vermeyenlere 'terörist' diyorlar. Teröristlerle kimin masaya oturup kalktığını bilmeyen var mı bu ülkede? Kendileri yapınca hak başkaları yapınca haram. Ben de önümüzdeki dönem yetkili olacağım. Sizlerin olmadığı hiçbir şey olmaz bize güvenin. 65 milyonun da oyunu alacağız. Sakın birbirinizi kırmayın. Elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu kullanacağınıza inanıyorum. İnşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13'üncü cumhurbaşkanı yapacağız, makama oturtacağız."

AKŞENER: ALLAH'TAN KORKUN SİZ NASIL MÜSLÜMANSINIZ?

İktidarın söylemlerine tepki gösteren ve kendilerinin hedef alındığını belirten Akşener, "Bir seçime gidiyoruz sanırsınız cenke gidiyorsunuz. Terör mücadelesi verildi ama terörist diye kimse suçlanmadı. Davullarla zurnalarla teröristler karşılanıyor, İmralı'da yatanın kardeşine 'bizim Mehmet' deniyor, çadır mahkemeleri kuruluyor, bu ağabeyler terörist olmuyor terörle mücadele etmiş ben PKK'lı oluyorum. Allah'tan korkun siz nasıl Müslümansınız? İftira kadar ağır suç yoktur. Biz cenke gitmiyoruz, savaşa gitmiyoruz, alt tarafı seçime gidiyoruz. Tek adam rejimine karşıysanız Millet İttifakı'na oy vereceksiniz, ucube sistemi değiştireceksiniz" ifadelerini kullandı.

"BİR OYUNUZ KEMAL’E BİR OYUNUZ MERAL'E"

Liyakatsiz atamalara değinen, işsizliğin alıp başını gittiğini söyleyen, haksızlıkların giderilmesi gerektiğini belirten Akşener, seçime dair ise şunları kaydetti:

"Bütün bunların giderilmesini istiyorsanız Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz. İki yere oy istiyorum. Biri Kılıçdaroğlu’na yani Kemal’e. İkincisi sizin evladınız Mansur Yavaş’a. Adam ne çalıyor ne çaldırıyor. Onun icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu yerde hırsızlık, kayırma olur mu?"