CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Niğde'de katıldığı mitingin ardınan Denizli'ye geçti.

çık masaya

29 Ekim Bulvarı Özay Gönlüm Meydanı'nda gerçekleşen Millet Buluşması'nda Yavaş, AKP'liler "terör" üzerinden yaptığı iftiralara değindi. Başkan Yavaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

YAVAŞ: BÖYLE İKİ YÜZLÜ SİYASET OLUR MU

- Gelirken bir pankart gördüm "Denizli ekmeğini bölüşür vatani böldürtmez." 40 yıldır o Kandil, Amerika, Rusya böleceğim diye uğraştı kan akıttı bölemedi, şimdi diyorsunuz ki "80 terörist kaldı" o mu bölecek bundan sonra?

- 21 yıldır aynı hükümet, zannediyorlar ki biz olmasak her şey ölür. Milli politikalar aynen devam eder. İslam coğrafyası ile ilişkilerimiz devam eder. Seçime girilirken milliyetçilik dozu artıyor biraz da muhafazakarlık dozu artıyor başlıyorlar bu şekilde oy alacağız diye söylemleri...

- Siz değil misiniz milliyetçiliğin her türlüsünü ayaklar altına alan siz değil misiniz? Sadece kendilerini inançlı zannediyorlar. Attıkları iftiralara bakmayın. Seçimi kazanmak için bunlar Kandil'i de konuşturur, kendileri de gider, İmralı'yla konuşur...

- "Heyet gidiyor" dendi inkâr ettiler. Böyle iki yüzlü siyaset olur mu? Merak etmeyin bu ülkenin sağlam sahipleri var. Bizler varız hiçbir şey olmaz.

- Allah'ın izniyle ülkeyi kimse bölemez. 40 yıldır bölemediler şimdi mi bölecekler? Silahla bölemediler şimdi mi bölecekler?

- Biz 85 milyonun oyuna talibiz. Bugün Hakkari'deki insan da işsiz, Edirne'deki de Ankara'daki de işsiz. Sorunlarımız ortak.

"HUKUKUN DA ADALETİN DE VARACAĞI YER KALMADI"

- Değerli AK Parti yöneticileri siz kaybettiniz. Nasıl kaybettiniz biliyor musunuz? 2002 yılında iktidara geldiğinizde o tarihteki fotoğrafları gözünüzün önüne getirin, kıyafetlerinize bir bakın ve o zamanki yaşantınızı şöyle bir gözünüzün önünden geçirin... Bir de şimdiki halinize...

- 21 yıl sonra geldiğiniz hale bakarsanız neden kaybettiğinizi anlarsınız.

- Fakir fukaranın hakkını savunacağız dediniz. Yoksulluğu bitireceğiz dediniz. Türkiye'yi cennet yapacağız diye geldiniz.

- Maşallah hepimize cehennemi yaşatır hale geldiniz.

- Siz temel değerlerinizden uzaklaştığınız için kaybettiniz.

- Devletin bütün hizmetlerini kendi emrinize verdiniz.

- Birinci turda bitiriyoruz söz mü?

- Birleşe birleşe kazanacağız. Birbirimizle kavga edecek bir sebebimiz yok. Artık yan yana gelmeyi de öğrendik uzlaşmayı da öğrendik.

- Gençler en iyi arabaya, en iyi tatile, en iyi telefona hepsine siz layıksınız.

- Konuşanları boş verin. Sadece kendi çocuklarına hak görüyorlar bunu...

- Öyle bir şey yok. Bu ülkede insanların hayallerini dahi yıktılar korku düzeniyle...

- Bunların hepsi düzelecek.