CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tv100'de Uğur Dündar ve Mine Özbek'in sorularını cevapladı. 2019'da dillendirilen yalanın yeniden servise konulduğunu belirten Mansur Yavaş, "PKK'lılar işe girecekti, faturaları bilmem kim taşıyacaktı. Faturaları tertemiz Ankara'nın vatansever insanları götürüyor. Bu korkular yine yaratılmaya başlandı. Bunların hepsi yersiz" dedi.

Mansur Yavaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"EKREM BEY'İ YA DA BENİ SEVEN GENÇLERDE HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞ OLABİLİR"

- (Gençlerle şu anda ilişkiniz nasıl?) Gençlerin birçoğu ilk defa oy kullanacaklar. İnternet üzerinden bizleri takip ediyorlar ama belli ki aradıkları, hoşlarına giden bir şeyler var. Bunu yoğun bir şekilde hissediyorum. İttifak var, 2 yıldır toplanıyorlar. Sonuçta bir karar verildi, Ekrem Bey'i ya da beni seven gençlerde hayal kırıklığı yaratmış olabilir. Onlar biraz üzüldüler, kırıldılar. Kırılanları ikna etmeye çalışacağız. Fakat Cumhurbaşkanı yardımcılığı söz konusu olunca bizler yine onların sözlerinin temsilcisi olacağız.

"GENÇLERDE EGO YOK, ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇACAKLAR"

- (Gençler sizce en çok ne istiyor?) Geleceklerinden endişeliler ama özgürlüklerine düşkünler, kimse kendilerine karışmasın istiyorlar. Şimdi 'gençlik bozuldu' diyenler var, 2000 sene önce Aristo zamanında da 'gençlik bozuldu' deniyormuş. Gençlik bozulmuyor. İnternete ulaşabilme imkanı, gençlerin ailelerinden daha bilgili olduğuna inanmasını sağlıyor. Ülkenin ihtiyaçlarına göre özellikle teknik okulların açılması lazım, ‘Gençler çalışmak istemiyor’ deniyor. Sizin 'İş beğenmiyor' dediğiniz çocuk Avrupa'ya gidip garsonluk yapıyor. Gençler ülkede emeğini karşılığını alamıyor, bu çocuk kendi alın teriyle üretip, çalışmak istiyor. Gençlerde ego yok, gençler bu ülkede emeğinin karşılığını alamıyor. Gençler ülkenin önünü açacaklar.

"GENÇLERİN ENDİŞELERİ VARSA ŞU ANDA ÖNLERİNE YÖNETİMİ DEĞİŞTİRME FIRSATI GELDİ"

- (Siz gençleri aktif olarak yeni dönemde sandık güvenliği açısından bu sürece katmak mı istiyorsunuz?) Hem onları katmak istiyorum hem de yan yana gelemediğimiz gençlerin oradan bize fikirlerini iletmelerini sağlayacağız. Gençlerin bu seçimde oy kullanmaları çok önemli, kendi geleceklerini oylayacaklar. Şu anda gençler mutluysa zaten devam etsin yönetim, eğer endişeleri varsa şu anda önlerine yönetimi değiştirme fırsatı geldi.

"BİZİM HAYALİ HİÇBİR PROJEMİZ YOK, BİZ ANKARA HALKINI ZENGİN EDECEĞİZ"

- Belediyenin 11-12 milyar borcu vardı biz gelmeden. Biz şimdi 4 buçuk milyar lira borç ödedik geçmiş döneme ait. Şimdi biz internetten açık ihaleler yapmak suretiyle büyük tasarruflar yaptık. 21b maddesi pazarlık usulü yapılmak durumunda bile olsa canlı yayınlanıyor. Birden fazla firma çağırılıyor ve rekabet olması sağlanıyor. 2015’te yılında 80 liraya yapılan asfaltı 25 liraya yapıyoruz, 5 yıl geçtikten sonra. Önce insan sağlığı, insan hayatı her şeyden önemli, altyapı sorunları var. Bizim hayali hiçbir projemiz yok, biz Ankara halkını zengin edeceğiz. Ankara halkının parasını onların acil ihtiyaçları doğrultusunda yapacağız.

- (Televizyonlara çıkmıyorsunuz ama demek ki halka kendinizi anlatıyorsunuz, popülariteniz üst düzeyde, bunu nasıl sağlıyorsunuz?) Çıktığınız zaman siyasi sorular geliyor, insanlar kırılıyor. Biz herkesi kucakladık kimseyi ayırmadık.

"YENİ SEÇİLECEK HÜKÜMETİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ ŞEFFAFLIK"

- Yeni seçilecek hükümetin en büyük projelerinden biri şeffaflık. Sayın cumhurbaşkanımız denetim komisyonunun başkanının muhaletten olmasını istiyor. Bu büyük bir özgüvendir. Ülkede şeffaflığı sağlayacak, israfı ortadan kaldıracak.

7 CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI TARTIŞMASI

- Farklı fikirlerin yan yana gelip, birbiriyle müzakere edebildiği, ortak mutabakat sağlayabilen bir yapı oluştu. Bu büyük bir zenginlik, handikap değil.

- Hükümet değişikliğinde milli politikalarımızda en ufak değişiklik olmaz. Sadece komşularımızla olan ilişkilerimizde sulh havası olacak, bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için çabalanacak.

"TÜRKİYE ÇAPINDA SEÇİMDEN SONRA UYGULANACAK"

- Yeni bir uygulamamız var. Türkiye çapında seçimden sonra uygulanacak. Ankara'da 30 bine Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçi var. Biz bunlara tohum veriyoruz, üretiyorlar. Mazot yardımı, belediyelerimiz ürettiği sıvı gübreyi veriyoruz. 3 yıl içerisinde elde ettikleri ürün rekolte olarak, aşağı yukarı 30 bin çiftçinin cebine 4,5 milyar lira para geldi. Yeniden çiftliği döndü bir çoğu. Şunu kuramadım, tohum verdik, çiftçiler ürettikten sonra tohum ayırırlar. O tohumlukların bir kısmını geri verin bize, biz bunu bir başkasına verelim. Hatta iyi bir ekiple inşallah ürettiklerini de bizim alacağımız bir sistem kuracağız.

- (Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğunuzda belediyelerinizde kullandığınız modelleri Türkiye geneline yayacak mısınız?) Burada örneği var, vaat değil artık gerçekleşmiş, fiili durumu bütün Türkiye’ye yayacağız şeklinde propaganda yapılacak.