CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, İyi Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından İyi Parti Genel Merkezi önünde gazetecileri kısa birer açıklama yapan Yavaş ve İmamoğlu, birlik beraberlik mesajları verdi. İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu da bir açıklama yaptı.

Açıklamalar özetle şöyle:

EKREM İMAMOĞLU

Ekrem İmamoğlu, “Bu çok önemli süreçte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiyi, çok kıymetli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ile ziyaret ettik. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle bu ziyareti gerçekleştiriyoruz.

Biz Türkiye’mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde, milletimizin, memleketimizin geleceği açısından 6’lı masasının stratejisinin öneminin farkındayız. Saygıdeğer Genel Başkanımız Akşener ile bu düşünce ve duygularımızı paylaştık” diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ

Mansur Yavaş, “Biz Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıyız. Masada yaşanan bu olayları seyretme imkânımız yok. Önümüzde seçim var. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Böyle bir deprem felaketinden sonra, bu yaraları saracak biçimde bir araya gelinmesi milletimizin arzusu. Bunu Sayın Genel Başkanımıza ilettik, değerlendirecekler” dedi.

Yavaş ve İmamoğlu, gazetecilerin, “Bir protokolle mi geldiniz” sorusuna, “Bizler görev edindik. Milletimizin ayrılığına tahammülümüz yok” ifadesiyle cevap verdi.

KÜRŞAT ZORLU

İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, “Sayın Genel Başkanımız 13. cumhurbaşkanının belirlenmesi sürecini, 2 Mart’taki toplantının ardından, daha önce mutabık kaldığımız ilkesel bir çerçevede yürütmüş ve bu noktaya gelinmiştir.

Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu en başından beri bilen ve bu sorumlulukla hareket eden Sayın Genel Başkanımız, yeni bir kapsayıcı öneriyi Millet İttifakı’na iletmiştir.

Her iki belediye başkanımız da seçilecek inşaallah 13. cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisini iletmiştir.

Bu öneriyi önümüzdeki dakikalarda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da iletecektir. Katılmasını bekliyoruz. Müzakere süreci bu şekilde devam edecektir” diye konuştu.

BAŞKANLAR SP'YE GEÇTİ

Öte yandan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, İyi Parti ziyaretinin ardından Saadet Partisi'ne geçti.

AKŞENER TOPLANTIYA KATILACAK MI?

Millet İttifakı'nın Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek, 13. cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı toplantının saati, yaşanan gelişmeler üzerine 14.00'dan 15.00'a ertelendi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de toplantıya katılması bekleniyor.