CiddiGazete- "Türk Bayrağı" ile sorunlu Hizbullah patentli Hüdapar için dün AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş "Hüdapar'dan rahatsızım" demişti.

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan da bugün yaptığı açıklamada, "Hüdapar ile ittifak yapmadık" ifadelerini kullandı.

Genel Başkanı dahil, Hizbullah terör örgütü davasında tutuklanan çok sayıda Hüdaparlı'nın milletvekili olmaları için AKP listelerine yazılmalarına toplumun büyük kesimi tepki gösterdi.

Aynı partide farklı görüşler dile getirilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Kayseri'de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le birlikte katıldığı mitingde AKP'li Bülent Turan'a zor bir soru sordu. Başkan Yavaş, "AKP Grup Başkan Vekili, 'Hüdapar bizim ittifakımızda değil' demiş. Peki nereden; hangi partiden aday oldular" dedi.

Mansur Yavaş'ın Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

"BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN ÇEKİLİRİM"

- İddialardan birisi şu; "diyaneti kapatacaklar." Buradan söylüyorum diyanetin kapatılacağına dair 6 liderden tek bir kelime çıktıysa söz veriyorum, Ankara Büyükşehir Belediyesini de bırakıyorum ve adaylıktan da çekiliyorum.

- Bu söz cami avlusunda söyleniyor. Benim bildiğim iyi bir Müslüman'ın ağzından bal damlar. Asla ve asla hakaret etmez, iftira atmaz. Nefret söyleminde bulunmaz.

"ATTIKLARI İFTİRALAR TUTMADI"

- Biz seçilirsek Ankara'da 30 bin kişi işten atacakmışız. Ben de "Bir Allah'ın kulunu atarsam namussuzum şerefsizim" dedim. Şimdi de kamuda çalışan personel için işten atacağımızı söylüyorlar.

- Biz kazandıktan sonra tabelalardaki T.C.'yi yeniden taktık. Attıkları iftiralar tutmadı. İstanbul seçimlerinde artık beka demediler. "İstanbul düşerse Mekke düşer, büyük İsrail kurulur" demeye başladılar.

- Ekrem Bey seçimin sonucunda bu demokrasi katillerine cevabını verdi. Halkın iradesini kabul etmeyenlere İstanbul halkı cevap verdi.

- Yok, bunlar PKK'lılarla görüştüler falan aynı sözleri yeniden duyuyoruz. PKK ile en fazla görüşen kim? Kendileri...

- Ben, Akşener ve Altılı Masa liderleri olduğu sürece bebek katilini kimse dışarı çıkaramaz. Ama ben yine kararlı bir şekilde diyorum; çıkarırsa yine bunlar çıkarır.

- Hüdapar'ın görüşlerini biliyorsunuz. Özerklik istiyorlar. Dün Tuğrul Türkeş "Ben onun sözlerini kabul etmiyorum" dedi. Bugün de Bülent Turan "ittifaka dâhil değil" dedi.

- Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Çünkü çok sıkıştılar. Kandil'dekiler özellikle Millet İttifakı'nın bir araya gelmesini zorlaştıracak konuşmalar başlatıldı.

- "Başladılar" demiyorum "başlatıldı." Eli kanlıların oyunu istemiyoruz. Tertemiz 6 siyasi parti yan yana geldi ve uzlaştılar. Millet İttifakı 2 bin 400 maddelik mutabakat metnini ortaya koydu. Bu mutabakat metninin dışında kim ne diyorsa yalan söylüyordur.

"CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLARAK ORADAYIM"

- Biz artık bu nefret siyasetinden bıktık. Biz hiç kimseye hakaret etmiyoruz. 21 yıldır ülkeyi bu hükümet yönettiği için elbette bizler belediyede yaptıklarımızı, yapacaklarımızın teminatı olarak sunmak için buraya geldik.

- Yoksa kendimizi övmek için gelmedik. "Yapamaz" dediklerine inanmayın. Çok daha güzel yapılacağına emin olmanız için geldik bunları anlatıyoruz.

- Nefret siyasetini ortadan kaldıracak, 14 Mayıs'ta sizin de desteğinizle 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçeceğiz. Layık olduğu asil yere Çankaya Köşkü'ne oturtacağız.

- Ben Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak oradayım. Tereddüt ettiğiniz bir konu varsa biz oradayız. Sizlerin istemediği hiçbir şeye de izin vermeyiz.