CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, rakibi Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği cümleler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Özhaseki’nin kullandığı cümlelerle iftira, suç uydurma ve hakaret suçları işlediği belirtilirken, adli soruşturma ve cezalandırılması için kamu ravası açılmasını istedi. Ayrıca, Mansur Yavaş’ın konuyla ilgili olarak tazminat davası açacağı da bildirildi.

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseski, katıldığı bir televizyon programında “Diyelim Mansur Yavaş Ankara’yı kazandı, Kandil’in gönderdiği adamları mı belediyeye alacak bunu söylüyorsunuz” ifadelerini kullanmış, söz konusu program büyük tepkilere neden olmuştu.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Özhaseki’nin bu açıklamalarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Programa ait görüntülerin delil olarak verildiği suç duyurusu dilekçesinde, “Şüpheli Özhaseki yukarıda saılan fiiliyle 5237 sayılı Kanunun 125. maddesinde düzenlenen “Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikli somut bir fiil veya olgu isnat etmek” fiilini gerçekleştirme suretiyle müvekkil Mansur Yavaş’a ayrıca “alenen” hakaret etmiştir” ifadelerine yer verildi.