CiddiGazete- Altılı masada yaşanan gerilimle ilgili "Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız" diyerek dikkatleri üzerine çeken İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan yeni açıklama geldi. Milletvekilliği adaylığı için başvurmadığını, İyi Parti Genel Başkan Meral Akşener’in başvurmasını söylemesi üzerine bunu yapabileceğini ifade eden Ağıralioğlu, "Ben partimden rahatsız değilim, partime ve genel başkanıma yapılandan rahatsız oldum. Ben adaylıktan bağımsız, partime çalışacağım. Emeklerim Cumhurbaşkanı adayına da gider" dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk’e konuşan Ağıralioğlu, aday olup olmayacağı, seçimde kimi destekleyeceğine ilişkin sorulara şu cevabı verdi:

- Seçimde ben partimi destekleyeceğim. Şerhlerimi yaptım. Milletvekilliği adaylığı için başvurmadım. Adaylık başvurusunda bulunmak birazcık nezaketsizlik olur diye düşündüm.

- Şundan dolayı: Partimizin bir kararı var. O kararı şerh ederek, partimi de koruyarak, kollayarak açıklamalarda bulundum.

- Şimdi bu şartlar altında genel başkanım "Bir kararımız var; bu kararımızın hilafına olduğunuz için sizi aday yapamayız" diyebilir.

- Buna çok saygı duyarım. Ama "Partimizin size ihtiyacı var, partimizle ilgili propaganda İşlerinde çalışırsınız. Adaylık müracaatında bulunabilirsiniz" derse başvurumu yapabilirim.

- Cumhurbaşkanlığı propaganda sürecine katılamayacağımı düşündükleri için diyebilirler ki "Bu şartlarda milletvekilliğine taşımayalım." Başım üstüne. Genel başkan "partinin ihtiyacı var; siz parti propagandası için çalışın" derse bu da benim başım üstüne. İyi Parti'nin kuvvetli olması, parlamentoya kuvvetli girmesi, demokrasinin de kuvvetli nefes almasına imkan verecek.

- Ben partimden rahatsız değilim, partime ve genel başkanıma yapılandan rahatsız oldum. Ben adaylıktan bağımsız, partime çalışacağım. Emeklerim Cumhurbaşkanı adayına da gider.

BAŞKA BİR PARTİDEN ADAYLIK TEKLİFİ ALDI MI?

Yavuz Ağıralioğlu, başka bir siyasi partiden adaylık teklifi alıp almadığına yönelik soruya da "Doğrudur bana hem AKP'den hem MHP'den daha önce de teklifler gelmişti. Benim bakışım şu: Eğer bir milletvekili partisinden istifa ediyorsa, milletvekilliğinden de istifa etmeli. Ancak, parti, kuruluş ilkelerinden tamamen sapmışsa o zaman geçilebilir düşüncesindeyim" diye cevap verdi.

İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu'nun, 2023 seçimlerinde listede yer almayacağı önceki yıllarda parti genel merkezinde dile getirilmişti. Akşener'in sekreteryası, yaklaşık bir yıldır Yavuz Ağıralioğlu'nun görüşme talebine dönüş yapmadı.