CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Başkanlık Divanı'nda değişikliğe gitmiş, Koray Aydın'dan sonra en dikkat çekici değişikliklerden biri de Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı'nda yaşanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasiye giden yol Diyarbakır'dan geçer" sözlerini eleştiren Yavuz Ağıralioğlu'nun yerine, Müsavat Dervişoğlu'nun ekibinden Rıdvan Uz getirilmiş ve Ağıralioğlu'na yeni divanda görev verilmemişti.

İLK KEZ KONUŞTU

İyi Parti Başkanlık Divan'ından çıkarılan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Medyascope'tan Okan Yücel'e konuştu.

"BEN DE SİZİNLE BİRLİKTE ÖĞRENDİM"

Başkanlık Divanı'ndan çıkarılacağından haberdar edilmediğini belirten Yavuz Ağıralioğlu, "Karar bana bildirilmemişti. Ben de sizinle birlikte öğrendim" dedi.

Kararın ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmediklerini de belirten Ağıralioğlu, "Tasarruf genel başkanın. Karardan sonra görüşmedik. Karar genel başkana ait olduğu için genel başkanın konuşması usülen daha uygun olur" ifadelerini kullandı.

"BİR ŞEY SÖYLEYEMİYORUM"

Ağıralioğlu ayrıca, Başkanlık Divanı'ndan çıkarılmasının kırgınlığa yol açıp açmadığına ilişkin soruya, "Kararın sebebi kırgın olup olmadığımı belirler. Sebebini henüz bilmiyorum. Dolayısıyla bir şey söyleyemiyorum" diyerek cevap verdi.

"İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Yavuz Ağırlioğlu, "sükunetle izleyerek neden böyle bir karar alındığını anlamamız lazım" derken; istifa etmeyi düşünmediğini belirtti.

Ağıralioğlu, önümüzdeki süreç hakkında ise şunları söyledi:

"Bu bir strateji mi, siyasi bir tercih mi, sonuçları üzerinden de okunması gereken bir karar. Daha sonra bir değerlendirme yapacağım. Kamuoyuna yapılması gerekirse onu da yapacağım."

"ŞAHSİ KAVGALARLA MEMLEKETİ MEŞGUL ETMEYİZ"

Karara ilişkin bir açıklama yapmayı erken bulduğunu vurgulayan Yavuz Ağıralioğlu, şu ifadeleri kullandı:

- Bunlar siyasî kararlardır, siyasî sonuçları olur.

- İsabet etti mi memlekete iyi olur, isabet etmezse denenmiş ve yanlış yapılmış olur.

- Şu an arkadaşlarla kararı değerlendiriyoruz.

- Şahsi kavgalarla memleketi meşgul etmeyiz.

- Ben şahsi kavga vermiyorum, memleket kavgası veriyorum.

- Henüz açıklama yapmak için erken.

- Birkaç gün sonra bir şey demem gerekirse bir televizyon programına konuk olabilirim, paylaşım yapabilirim, basın açıklaması ile düşüncelerimi ifade edebilirim.

"İTİRAZ ETTİĞİNİZ ADAMLARIN AHLAKINDAN OLMAYACAKSINIZ"

Millet İttifakı'nın genişlemesine ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktığı için parti yönetiminden uzaklaştırıldığı iddialarına tepki gösteren Ağıralioğlu şunları söyledi:

- Siyasetin en büyük belası goygoy.

- Bir sürü münasebetsiz değerlendirme görüyorum.

- Ekranda benim hakkımda konuşurken adaptan kopan insanlar görüyorum.

- AK Parti'ye karşı itirazlarımızı en çok zayıflatan şey adap bilmez değerlendirmelerdir.

- Erdoğan, bir şey olunca "harika oldu" diyen eyyamcılar yüzünden 20 yıldır iktidarda kalıyor ve siyaset bu hale geliyor.

- İtiraz etmek yetmiyor.

- İtiraz ettiğiniz adamların ahlâkından olmayacaksınız. "trol" olmayacaksınız.

- İnsanlar şu muhalefetin haline bak der.