CiddiGazete- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beş kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmaya, FETÖ'nün talimatıyla müdahale ettiği öne sürülen 17 kişi hakkında 11 yıl sonra iddianame hazırlandı.

İddianamede, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili soruşturmada, kurgu mahiyetinde gizli tanık ifadeleri ve ortam dinlemesi ile zorlama deliller oluşturulduğu, aynı zamanda yaşamını yitirenlerin yakınlarının acılarının istismar edildiği vurgulandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Mütalaada, aralarında eski Kahramanmaraş Valisi Tanılır'ın da bulunduğu 3 sanığın "görevi kötüye kullanma" suçundan cezalandırılmaları istendi.

Eski emniyet müdürü Necdet Çelikbilek'in "ihmali davranışla görevi kötüye kullanma" suçundan cezalandırılması talep edildi, 5 sanığın beraati istendi.

11 YILLIK İHMALLER ZİNCİRİ

25 Mart 2009'da içinde bulunduğu helikopterin şüpheli biçimde düşmesi üzerine beraberindeki 5 kişi ile hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında FETÖ parmağı somut delillerle ortaya çıkmıştı. Özellikle, FETÖ'nün Elazığ avukatlar yapılanması yöneticisi Abdullah Önder'in itirafları ve adını verdiği FETÖ yöneticilerinin ByLock yazışmaları ile soruşturma bu yönde genişletildi.

Önder, FETÖ'nün Elazığ il imamı Mehmet Durakoğlu'nun Türkiye imamlarından Barbaros Kocakurt üzerinden dosyayı karartma girişimini, isim, yer ve tarih vererek ayrıntılı biçimde anlatmıştı.

Barbaros Kocakurt'un FETÖ elebaşı ile görüşmesi, Mehmet Durakoğlu'nun ByLock yazışmalarına da yansımıştı.

Halen FETÖ'den tutuklu olan Durakoğlu'nun bir başka FETÖ üyesiyle yazışmalarında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in dosyaya müdahil olduğu, "Büyüğümüzle (Gülen) görüştük, Yazıcıoğlu hadisesini hallettik" dediği ortaya çıkmıştı.