CiddiGazete- AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, katıldığı bir televizyon programında kullandığı, "Tayyip ağabeyin ayakkabısını elimizle yalamamız gerek" ifadesinden dolayı özür diledi.

Şenel Yediyıldız, TV52’deki "Gündem" adlı programında sunucu Samet Yaşaryıldız'ın, "Tayyip ağabeye ihanet etmeyelim” sözlerinin ne ifade ettiği sorusuna, “Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" cevabını vermişti.

"FELEĞİM ŞAŞTI"

Bu sözleri nedeniyle kendi partisi de olmak üzere pek çok kesim tarafından eleştirilen Yediyıldız, şu açıklamayı yaptı:

"Ben, bu ifadeleri bir yerel televizyonda konuştum ve benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir. Bizim yöremizde insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir. Bu ifadenin arkasında herhangi birisine hakaret yoktur ve beni bilenler bilir; ben şimdiye kadar menfaatim için ne kimseye yalvarmışımdır, ne de başka türlü şeyler yapmışımdır. Bu konuşmanın öncesinde bir takım olaylar anlatılmıştır, Türkiye Cumhuriyeti’nin başında dimdik durduğu için bu yerel ifade kullanılmıştır. Bizim yöremizde bu ifadeler normaldir, kullanılır. Bu konuşmayı yapıp bir şeyler elde edeyim düşüncesi kesinlikle yoktur. Ben şuna şaşırıyorum, ben bu konuşmayı yapmışım ayıp etmişim, eyvallah... Ama ben memleketi satmamışım, kimseye hakaret etmemişim. Şaşırdım kaldım, o kadar büyük bir saldırıya uğradım ki, feleğim şaştı."

'SÜRÇÜLİSAN' DEYİP ÖZÜR DİLEDİ

Şenel Yediyıldız, sosyal medya hesabından da bir özür mesajı paylaştı. Yediyıldız mesajında, "Yapmış olduğum açıklamalar esnasında sürçülisan ederek yanlış yorumlanmaya müsait maksadını aşan ifadeler ortaya çıktığını üzülerek ifade eder, milletimizden özür dilerim" ifadelerini kullandı.

"AYAKKABI YALAYAN KURTARIYOR"

Öte yandan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, AKP'li Şenel Yediyıldız'ın, "Benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir. Bizim yöremizde insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir" sözlerine karşı çıktı.

Mustafa Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"AKP'li vekil Yediyıldız ayakkabı yalamayı yöresel ağız olarak nitelemiş. Ordu'da böyle bir ağız yok. Bırak bu ağızları. Söylediğin sakat sözlere bir de Orduluyu ortak etmeye kalkma.

AKP'li vekiller ayakkabı mesaisine az ara verip dillerini biraz da milletin derdini konuşmak icin kullansalar. Ordu milli gelirde sonuncu. Fındık üreticisi kiloda 20 lira soyuldu. Alan bazlı gelir destegi 10 yıldır 170 TL. Neden? Çünkü iktidar vekilleri konuşmuyor, yalıyor.

"FEZLEKESİ MECLİSTE BEKLETİLİYOR"

Şenel Yediyıldız için mecliste dokunulmazlık fezlekesi var, bekletiliyor. Ama bizim Ali Mahir Başarır ile Lütfü Türkkan sevk ediliyor. E tabii sistem böyle, ayakkabı yalayan kurtarıyor."