CiddiGazete- İktidarın yeni ekonomi modeli tanıdık çıktı! Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nurettin Nebati'nin getirilmesiyle yeni bir ekonomi modeline geçildiğini vurgulayan iktidarın izleyeceği yol da netleşmeye başladı.

Ekonomideki her sıkıntıda vatandaşın yastık altındaki altınları için çağrı yapan iktidar, yeni ekonomi modelinde de yine gözünü yastık altına dikti.

Londra'da konuşan Nureddin Nebati, gelecek dönemde Türkiye'de finansal piyasalara ilişkin önemli bir paketin açıklanacağını belirterek, yastık altına işaret etti. Bakanın açıklamaları yeni modelin "Yastık Altı" olduğu şeklinde yorumlandı.

HERKESİN GÖZÜ MİLLETİN ALTININDA

Londra'da yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüşen Nebati, gelecek dönemde Türkiye'de finansal piyasalara ilişkin önemli bir paketin açıklanacağını belirterek, "Bu paketle beraber bir tarafı yastık altındaki altını sisteme sokmuş olacağız ki 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor. Bunun da karşılığı 250-350 milyar dolar. Bunun belli bir miktarı, Merkez Bankası'na destek olacak ve döviz ihtiyacını giderecek. Ama en önemlisi, modelimizin esasını teşkil eden Türk Lirası'nın özendirilmesi noktasında katkı sağlayacak bir enstrüman dahil edildi" dedi.

SELEFLERİ DE YASTIK ALTINA GÖZÜNÜ DİKMİŞTİ

Bakan Nebati'nin bu açıklaması, geçmiş dönemde aynı koltukta oturanların stratejilerini hatırlattı. Daha önceki Hazine ve Maliye Bakanları da ekonomik modelle ilgili paketleri açıklarken, vatandaşın yastık altındaki altınını es geçmezken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı çağrılarla destek verirdi. Nebati'nin öve öve bitiremediği modelin de yine yastık altındaki altına dayanması "İktidarın yeni ekonomi modeli, yastık altı modeli" şeklinde değerlendirmelere neden oldu.

Kaynak: Milli Gazete