CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kahramankazan Merkez Yerleşkesi’nde ‘İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli muharip uçağının adının “KAAN” olduğunu söyledi.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Milli muharip uçağımızın ismi ‘KAAN’dır, isim babası da Devlet Bey’dir. Tabii bunlar birilerini rahatsız edecek. Diğer projelerimize neler dediler biliyorsunuz. Bunlara da herhalde ‘maket’ diyeceklerdir.

Bunlar, bir de suyun öte tarafındakiler rahatsız oluyor. Hiç kusura bakmasınlar biz bunları da suyun öteki tarafındakileri de rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Buradaki coşku, gurur birilerini tedirgin ediyorsa doğru yoldayız demektir.

Türkiye artık yeni bir devrin eşiğindedir. Kızılelmamız, milli gemilerimiz, uydularımız, tankımız, tüfeğimiz daha niceleri için çok çalıştık ve başardık.

Türkiye güçlendikçe bölgemizde ve dünyada barışın, adaletin, hakkaniyetin kökleştiğini hep birlikte göreceğiz. Çok yakında HÜRJET, Hava Kuvvetlerimiz envanterine katılacak. HÜRJET’İ, TCG Anadolu Gemimize konuşlandıracağız. HÜRJET, kendi silahlarımız ve radarımızla donatılarak kısmen F-16’larımızın da yerine geçebilecek.

Çok yakında KAAN da uçacak, radarlara görünmeden düşmanın inine girecek, silah yuvasını açıp füzesini, bombasını düşmanın üzerine bırakacak, geldiği gibi sessizce geri dönecek. Birkaç yıl içinde KAAN’ı Hava Kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Bu uçağı, ülkemizin mühendisleri yapacak, ülkemizin pilotları uçuracak.”