CiddiGazete- İstanbul İçerenköy Özel Bayındır Hastanesi inanılmaz bir skandalla gündeme geldi. Sosyal medyada yayınlanan videoda, bir grup sağlık çalışanının, yemek borusundan delik açılan ve konuşamayacak durumda olan yaşlı hastaya hakaret edip dalga geçtiği görüldü.

"SENİN BÖBREĞİNİ ALACAĞIZ"

İnfial yaratan görüntülerde erkek sağlık çalışanı kadın hastanın yüzüne para saçarken, kadın sağlık çalışanı ise gülerek yaşananları cep telefonuyla kaydetti.

Erkek personel, "Alsana kız paraları. Yapıştır. İki milyon dolar bırakıyorum, yarın dört milyon dolar olarak geri alacağım. Anlaştık mı? Paralar... paralar. Bu paraları sana niye veriyorum biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar böbreğine karşılık. Sağ böbreğine yetmez mi bu paralar?" ifadelerini kullandı.

Videoyu çekerken kahkahalar atan kadın çalışan ise "Küfür etsene. 'Al ... sok bu paraları böbreğini satacağım' desene" diyerek diğer çalışanını yönlendirdi. Konuşma güçlüğü çeken yaşlı kadının zorlukla dudaklarını kıpırdatarak, "Allah'ından bul" dediği duyuldu. Kadın sağlık çalışanı, yaşlı hastaya ahlak dışı ithamlarda bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı basın açıklamasında şöyle denildi:

"Yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastanın yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğunu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösterir bir videonun sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde gündeme geldiği görülmekle, bahse konu eylemlerle ilgili olarak sorumluların süratle tespiti ve haklarında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SAĞLIK BAKANLIĞI DA MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaşananlara tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı: "Bugün medyada paylaşılan, İstanbul'da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek."

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Özel Bayındır Hastanesi'nden skandalla ilgili yapılan açıklama şöyle:

- Sosyal medyada bugün yayınlanan ve kabul edilmesi hiçbir surette mümkün olmayan görüntülerden ve bu müessif hadiseden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz.

- 31 Ocak 2022 tarihinde İstanbul İçerenköy'deki hastanemizde eski bir çalışanımızca çekildiği belirtilen çeşitli görüntü ve ses kayıtları bulunduğu, kendisi tarafından hastane yönetimimize şifahi olarak ihbar edilmiştir.

- Söz konusu bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahıslar hemen ve eş zamanlı olarak soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilmiş, kendileri hastaneden uzaklaştırılmış, gerekli soruşturma tıbbi etik ve disiplin kurullarımız tarafından titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmüştür.

- Hastanemize görüntü ve ses kayıtları ile ihbarda bulunan ve elinde başka kayıtlar bulunduğunu da iddia eden kişiden, soruşturmada değerlendirmek ve ilgili personele ilişkin suç duyurusunda bulunmak üzere tüm kayıtlar talep edilmiş, ancak talebimiz kabul görmemiştir.

- Soruşturmanın tamamlanması akabinde Disiplin Kurulumuzun kararıyla ilgililerin iş akitleri 24 Şubat 2022 tarihinde feshedilerek, eşzamanlı olarak yetkili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

BAKAN KOCA: HASTANENİN FAALİYETİ DURDURULDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı son dakika paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez."