Spor Toto Süper Ligi’nde istikrarsız gidişatın ardından UEFA Avrupa Ligi’nde de grup aşamasına şok bir mağlubiyetle başlayan Fenerbahçe’de Başkanvekili Semih Özsoy, TRT Spor’da gündemi değerlendiriyor...

İşte Semih Özsoy'un açıklamaları...

"SAMANDIRA'DA TOPLANTI YAPILIYOR"

Kötü bir geceydi, Dinamo Zagreb yenilgisi kabul edilebilir değildi. Hem sonuç olarak, hem de futbol olarak. Her Fenerbahçeli gibi biz de memnun ayrılmadık. Oyunculardaki isteksizlik bizi üzdü. Bu demek değil ki böyle devam edecek. Samandıra'dan geldim, başkanımız oradaydı, küçük bir toplantı yapılıyor. Beklenmedik bir mağlubiyetti. En kısa sürede bunu düzelteceklerine inanıyorum.

"OYNANAN OYUN BİZİ DE TATMİN ETMİYOR"

Abilik kavramı bizde var. Çok tecrübeli futbolcularımız var. Her mağlubiyetten sonra bu konuların gündeme gelmesi doğru değil. Göreve geldiğimizde karışık bir dönem vardı. Geçiş dönemleri sancılı olur. 5 maçta verilen resim bir devamlılık olmadığı yönünde. Bu görüşe katılıyorum. Ama bunlar zaman içinde düzelecek. Bir dizinin, bir programın olması bile bir süreçtir. Futbola da böyle bakmak gerek. Futbol sizi tatmin ediyor mu derseniz kesinlikle tatmin etmiyor.

"ESAS OLAN FENERBAHÇE'DİR"

İnanın bana güzel olacak. Eğer tam tersi olursa hatalarımızla devam etmeyiz. Eğer düzeltemezsek hatadan dönmesini de biliriz... Bunun da en güzel örneği Marco Fabian. Anlaşma olmamasının asıl nedeni oyuncunun sakatlığı. Mukavelemiz var ama bir mecburiyetimiz yok, esas olan Fenerbahçe'dir, vazgeçilmez olan Fenerbahçe'dir. Yanlış olduğuna kanaat getirdiğimiz bir şeyde ısrarcı olmayız. UEFA Avrupa Ligi'nde de biz bu gruptan çıkarız.

"BEŞİKTAŞ'IN YAPTIĞI BU HAREKETLERİ KINIYORUZ"

Geçmişe sünger çekilecekse, temiz sayfa açıklacaksa, cam iki taraftan temizlenir. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Samimiyet, dostluk ve kardeşlik tamam ama bu yapılanlar doğru değil. Şenol Güneş'in dün yaptığı hareket sonrası çıkıp yok çiçekler yok kuşlar demesi artık inandırıcı değil. Bu hareketini kınıyoruz!

"TARAFTARIMIZ KÜFÜR ETMEYECEK"

Ben inanıyorum ki derbide Fenerbahçe taraftarları küfür etmeyecektir. Hazırlık maçının son 10 dakikasında ufak bir küfür yapıldı. Onun ardından internet sitesinden açıklama yaptık. Ondan sonra küfürler kesildi. Tüm kışkırtmalara rağmen taraftarımız küfür etmeyecektir. Geçen sene yapılanlara girmek istemiyorum, ben taraftardım. Kaleci Tolga'nın yaptıkları, Şenol hocanın yaptıkları kabul edilebilir değildi. Bunlar olmadığı sürece, bir şey olmayacağının garantisini veririm.

"BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ, KARŞILIK GELMİYOR"

Biz elimizden geleni yapıyoruz ama bir karşılık alamıyoruz. Biz oturduğumuz yerde yalnız kalırsak bu iş olmaz ki! Geçmiş şu vardı, bu vardı demek bir fayda getirmez! Divan Kurulu Toplantısı çok güzel geçmişti. Galatasaray Divan Başkanı, 'bir sonraki toplantıyı bizde yapalım' dedi hatta. Madem bizim durduğumuz yer, Ali Koç'un durduğu yer güzel, herkes destek vermeli. Eğer geçmişi konuşacaksak ne kadar dibine kadar gireceğiz.

EĞER AYKUT HOCA İLE YOLA DEVAM ETSEK..."

Aykut Kocaman için verdiğimiz karar hata değildi. Günü kurtarmak için anlık kararlar almayacağız demiştik. Aykut hoca ile sözleşme imzalasaydık ve şu an aynı pozisyonda olsaydık hoca ile yola devam etmezdik ve kendimizi kurtarırdık. Hoca zaten yorgun olduğunu söylemişti.

"COCU VE YÖNETİM BAŞARILI DEĞİL"

Cocu şu ana kadar başarılı değil, yönetim de başarılı değil. Kabul ediyoruz bunu. Sporda sayı önemli değildir. Bir iki gün sonra olabilecek bir şey bizi karar almaya götürebilir. Hatalarımızla restleşmeyiz. Gereken neyse onu yaparız. Aksi durumu şu an için hiç düşünmüyoruz. Pazartesi günü kazanacağımıza inanıyorum.

ROBERTO CARLOS İDDİASINA CEVAP

Semih Özsoy, 'İspanya'dan Roberto Carlos ile görüşüldüğü ile ilgili haberler geliyor" sorusuna "Haberci sizsiniz, siz araştırın. Roberto Carlos'un teknik direktörlük seviyesi Fenerbahçe seviyesinde değil" cevabını verdi.