CiddiGazete- 14 Mayıs'taki genel seçimde "Cumhur İttifakı" içerisinde yer alan Yeniden Refah Partisi ile AKP, yerel seçim süreci boyunca pek çok kez görüşmüş ancak uzlaşma sağlanamamıştı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin yerel seçim kararını açıklamış ve Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarını çıkaracağını duyurmuştu.

Bugün ise AKP'ye yakın Yeni Şafak'ta dikkat çeken bir röportaj yayımlandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hem bize kaybettirmek için çalışıp, hem bizim gölgemizde yürümek isteyenlere müsaade etmeyiz" sözlerinin ardından Yeni Şafak, 20 Şubat'ta YRP'den istifa edip AKP'ye katılan İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'yla röportaj yaptı.

Pamukçu röportajında, YRP'de Fetö mensuplarının bulunduğunu iddia etti. Röportajın ilgili kısmı şu şekilde:

İBB cephesinin gözü kurultayda İBB cephesinin gözü kurultayda

"İstifa açıklamanızda, 'İnancımızla uyumlu olmayan adaylar' diyorsunuz. Ben başka partiden ziyade daha derin bir eleştiri yaptığınızı düşünüyorum. Nedir kastınız?

Fetö! Varlar. Genel Başkan'ın yanında varlar. Özellikle şunu söyleyeyim; ısrarla ittifaka karşı olanlar kesin Fetö'cüdür. Bu Fetö'cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur'dur. İntikam almak duygusuyla yanıp tutuşuyorlar.

Siz Fetö'cü dediklerinizi isim isim biliyor musunuz?

Biliyorum. Alıp getiriyorlar. Referans oluyorlar. Yüzlerine söyledim."