CiddiGazete- Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Recep Özel'e "Namussuz, be alçak herif, aciz bir insansın, cahil herifler", "Vizyonsuz diyen adam kendini bir tımar etsin" ifadelerini kullanan MHP'li eski Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca kamu görevlisine hakaretten açılan davada adli para cezası verildi.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre Isparta 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 Aralık'ta verilen kararda Günaydın hakkında yeterli, etkin ve caydırıcı olacağı gerekçesiyle alt sınırdan ceza verildiği belirtildi.

'SANIĞIN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ İLE DURUŞMADAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK...'

Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken kararda şu ifadeler kullanıldı: "Her ne kadar sanık Yusuf Ziya Günaydın'ın müşteki Recep Özel'e yönelik olarak alenen hakaret suçunu işlediğinden bahisle TCK 125/1 maddesi uyarınca cezalandırılması talebi ile kamu davası açılmış ise de sanığın eyleminin bir bütün haliyle kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçuna uyduğu sabit görülmekle; kişiliği ve suçun işleniş şekli nazara alınıp yeterli, etkin ve caydırıcı olacağı kanaatiyle adli para cezası tercih edilerek eylemine uyan TCK'nın 125/3-a maddesi uyarınca takdiren alt sınırdan adli para cezasıyla cezalandırılmasına, suçun alenen işlenmesi nedeniyle sanığın cezasının TCK'nın 125/4. maddesi uyarınca 1/6 oranında artırılarak, sanığın dosyaya yansıyan iyi hali, geçmişi ile cezanın etkili ve uyarıcı olacağı hususunda oluşan kanaat dikkate alınarak cezasının TCK'nın 62. Maddesi gereğince takdiren 1/6 oranında indirilerek, sanığa verilen cezadan CMK 251/3 maddesi gereğince 1/4 oranında indirim yapılmasına, sanığa hükmolunan cezanın nevi ve miktarı ve sanığın adli sicil kaydında yer alan sabıkasının silinme koşullarının oluşmuş olması, sanığın kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaate varıldığı anlaşılmakla CMK'nın 231/5 maddesi uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek hüküm kurulmuştur."

İMAMOĞLU'NA 2 YIL 6 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada mahkeme, 2 yıl 7 ay hapis cezası vermişti. Mahkeme, İmamoğlu hakkında TCK'nın "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konusunu içeren 53. maddesinin uygulanmasına da hükmetmişti. Mahkeme, İmamoğlu'na verdiği cezada takdir indirimi uygulamamıştı. Eğer karar temyizde kesinleşirse Ekrem İmamoğlu belediye başkanlığından alınacak.