CiddiGazete- Süper Lig ekibi Kayserispor, maçlardaki hükümet protestolarına tepki gösterdi. Sosyal medyadan yaptığı ilk açıklamayı Türkçe yazım hataları nedeniyle silen Kayserispor, ikinci bir paylaşım yayımladı.

Sarı kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kayserispor Kulübü ve Kayserispor camiası sonuna kadar devletinin ve milletinin yanındadır. İçinde olduğumuz şu felaket günlerinde milletimizin acısını yürekten paylaşırken bu acıyı vesile yaparak tribünlerde yapılmaya çalışılan kirli siyaset ve zilletin farkında olduğumuzu ve bunu kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

BİR AÇIKLAMA DA KONYASPOR'DAN

AKP kontrolündeki bir diğer kulüp Konyaspor da "hükümet istifa" sloganlarının devlet için kullanıldığı algısı üzerinden tepki paylaşımı yaptı. Konyaspor Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:

Selçuklu Dar-ül Mülkü Konya, Büyük Konyaspor camiası ve taraftarı dün, bugün ve yarın daima devletimizin yanındadır.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde, depremzede kardeşlerimizin yaralarını saran devletimizin ve milletimizin acısını acısı bile 85 milyon Büyük Türkiye ailesinin tarafındayız.

Yas gününde yas tutmak yerine, çirkin bir siyasete payanda olanları en şiddetli şekilde kınadığımızı tarih ve millet huzurunda beyan ederiz.

AÇIKLAMA YAPAN 3. SÜPER LİG KULÜBÜ ALANYASPOR OLDU

Kayserispor ve Konyaspor'un ardından bir açıklama da Alanyaspor'dan geldi. Alanyaspor'un açıklaması şöyle:

"Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, futbola siyaset sokma ve ayrıştırma çaması içinde olanları şiddetle kınıyoruz. Ülke olarak kenetlenmeye ve yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz."