CiddiGazete- Muğla'nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası Belediyesi Meclisi'nin adadaki Pontuslular Derneği (O Xeniteas) önerisi ile gündeme aldığı sözde "Pontus Helenizmi Soykırım Anıtı" ve parkının Haziran ayında onaylanmasından sonra inşaatına başlandığı açıklandı.

TÜRKİYE'YE BAKAN SAHİLE YERLEŞTİRECEKLER

Adada yayın yapan kosnews24 sitesi okuyucularına duyurduğu haberde, Pontuslular Derneği Başkanı Charalambos Navrozidis'in açıklamalarına da yer verdi.

Navrozidis Belediye Meclisi'nin aldığı kararla İstanköy sahilinde Türkiye'ye bakan parka yerleştirilecek "Pontus Helenizm Soykırım Anıtı"nın adının verileceğini belirterek "Kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Bu sadece İstanköy'ü değil, her yerdeki Pontusluları da gururlandıran bir karardır ve bu şekilde Türk milliyetçiliğinin müreffeh bir kesime karşı işlediği suçlardan 103 yıl sonra Pontus Helenizminin Soykırımı'nın tanınması için mücadelesinin devam edeceğinin bilinmesi yönünde bir karardır" dediği belirtildi.

TEMELİN ATILDIĞINI DUYURDULAR

Heykeltraş Kikotis Georgios'un yapacağı anıtın temelinin atıldığını belirten Navrozidis sosyal medyadan anıt inşaatının başladığını belirterek, "Temelimizi atıyoruz. Anıtın yapımı için sponsor olan Bayan Katerina Korelidis ve Bay Nikos Sousafiris'e teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda bitireceğiz" dedi.