CiddiGazete- Yunanistan'ın üç gün önce Batı Trakya'daki Dedeağaç ili sınırları içerisinde bulunan Türkiye ile sınır hattını oluşturan Meriç Nehri bölgesinde "Süpürge" operasyonu başlatmasının ardından, bu kez de tarihinde ilk kez Meriç sınır hattına saldırı helikopterleri konuşlandırdığı açıklandı.

SAVAŞ HELİKOPTERLERİ DEVRİYE GEZECEK

Kiowa marka saldırı helikopterlerinin Dedağaç ilinde bulunan 1. Ordu komutanı Aggelos Hudeludis'in talebi ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'un onayı ile konuşlandırıldığı öğrenildi.

Yunanistan Kara Kuvvetleri Havacılık birimine ait Kiowa helikopteri, Meriç ilinde askeri cephe birliklerinin, karakollarının ve gözlem noktalarının bulunduğu Meriç Nehri bölgesi başta olmak üzere, sınır çizgisi üzerinde devriye gezerek durum tespiti yapacak.

DEVRİYE UÇUŞLARINA BAŞLADILAR

Bu nedenle iki adet Kiowa helikopterin merkezi Dedeağaç'ta bulunan bir askeri kışlaya konuşlandığı ve zaman zaman devriye uçuşları yaptığı belirtildi.

İLK KEZ SAVAŞ HELİKOPTERİ KONUŞLANDI

Böylece Yunanistan Silahlı Kuvvetleri bu hareketiyle, Yunanistan-Türkiye ile kara sınır çizgisini oluşturan Meriç bölgesine ilk kez hava araçları konuşlandırmış oldu.