CiddiGazete- Ülkücü camianın tanınan isimlerinden Yusuf Ziya Arpacık anne acısı yaşadı. Arpacık'ın annesi, Fatma Arpacık, yaşadığı Erzurum'da hayatını kaybetti. Merhume Arpacık, yarın Erzurum Narmanlı Camii'nde cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

YUSUF ZİYA ARPACIK KİMDİR?

1 Mayıs 1958'de Erzurum'da doğdu. Çocukluk yılları zor tabiat şartlarıyla mücadele içerisinde geçti. Gençlik döneminde ise 1980 öncesindeki fırtınalı savaş günlerinin tam orta yerinde buldu kendisini.

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne devam ederken 13 Şubat 1978'de hapse girdi. Sürgünden sürgüne yollandığı zindanlardan defalarca kaçmaya teşebbüs etmesine rağmen, Sağmalcılar ve Yozgat cezaevlerinden iki kez firar etti.

Tamamı yaklaşık 10 yıl olan hapis hayatının yarısını hücrelerde geçirmek zorunda kaldı. Kitaplar vasıtasıyla kendi kendine yabancı dil öğrenirken, cezaevlerindeki ecnebi tutuklularla bu lisanların pratiğini yaptı.

Hapishaneden çıkınca da "nerede kalmıştık?" diyerek dış dünyadaki mücadelesine tekrar başlayıp, 1992 yılında Karabağ savaşında, Kafkaslar'da, 2003 işgaline karşı Kerkük'te "fiziki etkinlikler" örgütledi ve kendisi de faal olarak cephedeki mücadeleye katıldı. Bu arada çıkan öğrenci affından faydalanarak devam ettiği üniversiteden, 27 yıl sonra diplomasını aldı.

Evli ve üç çocuk sahibi olan Yusuf Ziya Arpacık, İngilizce, Arapça, Farsça ve Rusça bilmektedir.

ESERLERİ

Başeğmediler

Yolbaşı

Kan Fırtınası

Gün Doğarken

Osman Batur