CiddiGazete- Zafer Partisi Kadın, Çocuk ve Aile Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevda Özbek, yaptığı yazılı açıklamada kadınlara birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

"Dayatmaların, baskının, şiddetin olmadığı bir Cumhuriyet Türkiye'si istiyoruz. Kendi hayatlarımız üzerinde seçim yapma özgürlüklerimizin kısıtlanmadığı bir Atatürk Türkiye'si istiyoruz" diyen Özbek'in açıklaması şöyle:

"ÖFKELİYİZ"

- Değerli Kadınlar, anneler, nineler, teyzeler, halalar, ablalar, kız kardeşler... Bütün bu sıfatların dışında biz kadınlar, öfkelenmekte haklıyız, çocuklarımıza istediğimiz eti, sebzeyi alamadığımız, istediği yemekleri yapamadığımız, sadece doyurarak besleyemediğimiz için öfkeliyiz.

- Pazarda daha ucuza sebze meyve bulmak için dolaşmaktan ve yarı boş file ile eve dönmekten dolayı öfkeliyiz.

- Sokaklarda, otobüste, metroda, sahilde, hemen her yerde sığınmacıların bize saldırgan gözlerle bakmasından dolayı öfkeliyiz.

- Metrobüse binerken taciz edilme, laf atılması ve diğer korkularımızdan dolayı dilediğimiz kıyafetleri giyemediğimiz için, hatta kulaklık takıp yürüyemediğimiz için öfkeliyiz.

- Garip birisi "kadın mıdır, kız mıdır bilemem?” diye konuştuğu için öfkeliyiz.

- Bir Afgan, tecavüz etmek istediği Ayşegül direnince, onu başını taşla ezerek öldürdüğü için öfkeliyiz.

- Kadına yönelik şiddetin alıp başını gittiği, son 20 yılda yüzde bin 400 arttığı, biz kadınların kendimizi ülkemizde savunmasız hissettiğimiz sırada Erdoğan'ın "kadına şiddet abartılıyor" demesine öfkeliyiz.

- Makamı gereği, tüm Türk kadınlarını kucaklaması gereken kişinin kadınlara "sürtük" diye bağırmasına çok öfkeliyiz çok.

- Bir genç kız şöyle haykırıyordu: "Türkiye'de kadın olmak, maymunlar cehenneminde muz olmak gibi" dir.

- Öfkeme, öfkemize çözüm bulmak için burdayım. Ve biz Zafer Partisi olarak bu maymunların "canı cehenneme" diyoruz.

- Bize yönelik dayatmaların, baskının, şiddetin olmadığı bir cumhuriyet Türkiye'si istiyoruz.

Kendi hayatlarımız üzerinde seçim yapma özgürlüklerimizin kısıtlanmadığı bir Atatürk Türkiye'si istiyoruz.

- İş hayatında, sanatta, sporda, edebiyatta, bürokraside, siyasette, evde, eğitimde özgür ve belirleyici olduğumuz medeni bir Türkiye istiyoruz.

- Kadınların kıyafetlerine ne din ne de laiklik adına kimsenin karışmadığı uygar bir Türkiye istiyoruz.

- Ve diyoruz ki, kadınlardır ki, örtüsünü çekip almaya kalkarsın direnir, zorla örtmeye kalkarsın devrim yapar.

Kadın yaşamdır.

- Kadınlar ile savaşan diktatörler yaşama karşı savaşır ve bu savaşı her zaman kaybederler.

- Sevgili Türk Kadınları; daha demokratik, zengin, özgür, cinayetlerin olmadığı bir Türkiye'yi oluşturmak için gücümüz var.

- Ninemiz Fatma Bacı dünyanın ilk kadın örgütlenmesini yaptı ve bu topraklarda tarih yazdı. Vatanın her karış toprağında Türk kadınının emeği ve damla damla kanı var. Bebeklerinin üstünden battaniyeyi çekip mermileri sardılar. Düşmanla göğüs göğüse savaştılar.

- "Türk çocuğu vatansız büyüyemez." "Sizler daha nice kahramanların torunlarısınız." "Sizler Şerife bacılar, Kara Fatmalar, Halime Çavuşlarsınız" dediler.

- Bu yüzden korkmayın, tarihte olduğu gibi siyasette de yerimiz var. Ümidinizi yitirmeyin! Çünkü yorulmamak üzere yola çıkanlar asla durmazlar!

- Gelin; kadın- erkek bir olup yaşanabilir bir Türkiye'yi "Zafer" ile kuralım.