CiddiGazete- ATA İttifakı'nın Zafer Partili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sevda Özbek, yaptığı yazılı açıklamayla seçim sürecini değerlendir. Küfür, hakaret, yalan, tehdit ve iftiraların sarf edildiği süreçte duraklamadan çalışmaya devam ettiğini belirten Özbek'in yazılı açıklaması şöyle:

Savaşa değil, seçime gidiyoruz...

Bir tarafta her iki ittifak cephesinde de ağza alınmayacak, küfürler, hakaretler, yalanlar, tehditler ve iftiralar, pervasızca sarf edilirken; diğer tarafta; Ata İttifakı bileşenleri, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Sinan Oğan ve takım arkadaşları olarak bizler de milletimize umut olma noktasındaki kararlılığımızı sürdürüyoruz.

Seçim takvimi hızla işlerken her kesimden, her meslek grubundan, kadın vatandaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, gençlerimizle buluşmaya devam ediyor, dertlerini dinliyoruz.

Ata İttifakı bileşenleri, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Sinan Oğan ve diğer Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları olarak kitlesel etki alanı yüksek sivil toplum kuruluşlarımızdan davet alıyoruz.

En son dün Çağdaş ve Çalışkan Kadınlar Derneği'nin düzenlemiş olduğu bir organizasyona katıldım.

İlginin sevgi seline dönüştüğü bu organizasyonda Türkiye'de kadınların, çocukların, engellilerin yaşadığı sıkıntılar konuşuldu.

Girişimci kadınlar konusunun ele alındığı, tarımda kadın konularının konuşulduğu, 'engelli ve depremzelere iş istihdamı projeleri' temalı toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak ben de; çarpık, usulsüz imar anlayışı yüzünden, 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 100 binden fazla vatandaşımızın da yaralandığı ve yaşadığımız acılar bir yana, iyi niyetli olmayan imar zafiyetinin milletimize en az 150 milyar maliyetinin olduğu deprem konusundaki görüşlerimi ihtiva eden bir konuşma yaptım.

Türkiye'nin tek 'Kadın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı' olarak, Çağdaş ve Çalışkan Kadınlarımızın, deprem, engelliler ve kadın sorunları hususunda ortaya koydukları yardımlaşma ve dayanışma duygusunun varlığından memnuniyet duydum, gurur duydum.

Toplantının sonunda katılımcıların, bir kadın olarak çıkışımıza destek verecekleri, bizim şahsımızda Ata İttifakımıza ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Sinan Oğan'a oy verecekleri yönünde söz verdiklerine şahit oldum.

Saha çalışmalarımızda, çıkışımızı ve iddialarımızı haklı çıkaran önemli geri dönüşler alıyoruz.

Bilindiği üzere 14 Mayıs Anneler Günüdür. Şimdiden bütün annelerimizin, Anneler Günü'nü kutluyorum.

Aynı zamanda 14 Mayıs milletimizin geleceğini tayin edeceği ve ülkeyi 5 yıl daha yönetmek üzere, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçeceği önemli bir kader günüdür. Bu itibarla da bütün milletimden Anneler Günü hediyesi olarak bu haklı çıkışımıza destek bekliyorum.