CiddiGazete- Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Tarhan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün logosundan Türk Bayrağı'nın kaldırılmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Pazartesi günü Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gideceklerini belirten Tarhan, "Ellerimizde Türk Bayrakları olacak ve yeni logodaki Türk Bayrağı eksikliğini yerinde gidereceğiz" dedi.

Uğur Tarhan'ın "Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün logosundaki Türk Bayrağı kime battı" başlıklı açıklaması şöyle:

Bayrak şairimiz Arif Nihat ASYA, "Ağıt" şiirinde şöyle seslenir: "Ben ki ateşle konuşurdum, selle konuşurdum/İdil'le, Tuna'yla, Nil'le konuşurdum/ "Sangaryos"u "Sakarya", İkonyom'u "Konya" yapan/Dille konuşurdum."

Türk Milleti'ne, "Sangaryos"u "Sakarya", "İkonyom"u "Konya" yaptıran kudretin kaynağı neydi? Bu soruya yalnızca; "kılıcının gücü" şeklinde cevap verenler yanılmaktadır. Zira, Türk milletini Anadolu ve Balkanlar başta olmak üzere eski dünyanın hakimi kılan sedece kılıcının gücü değildi. Kılıcın ötesinde ve üzerinde olan bu büyüleyici gücün adı Türk-İslam medeniyeti idi. Ve hiç kuşku yok ki, Türk-İslam Medeniyeti'nin başat alameti "vakıf kültürü"dür.

1048'de Selçuklular ile başlayan ve Cumhuriyet devrinden itibaren Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde süregelen bu kültürel miras milletimizin ortak değeridir.

Bugüne kadar logosunda kitap şeklindeki Türk Bayrağı ile temsil edilen Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yeni logosundan Türk Bayrağı çıkarılmıştır. Ne yazık ki; sözüm ona modern logoda Türk Bayrağı bulunmuyor.

Alışılagelmiş basın açıklamalarındaki resmi dile bağlı kalmadan yani lafı hiç evirip çevirmeden soruyoruz: "Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün logosundaki Türk Bayrağı kime battı?"

Yeni logo tasarımı için anlaştığınız ajansa, yeni logoda Türk Bayrağı'nın yer almaması talimatını hanginiz verdiniz?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün logosundaki Türk Bayrağı'nın kaldırılması kararının altına nasıl imza atabildiniz?

Bir-iki gün konuşulur, bir-iki haber yapılır, sonra kapanır gider diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Çünkü, Zafer Partisi olarak bu konuyu yalnızca bir basın açıklaması ile kapatmayı düşünmüyoruz!

Allah izin verirse, 27 Eylül 2021 Pazartesi günü, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kapısına geleceğiz. Ellerimizde Türk Bayrakları olacak. Ve yeni logodaki Türk Bayrağı eksikliğini yerinde gidereceğiz.

Şayet, o güne kadar sizler gereğini yerine getirmez iseniz...