CiddiGazete- Türkiye, 14 Mayıs'ta 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti. Adayların yüzde 50 oy oranına ulaşamamasının ardından cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı. 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandıklar yeniden kurulacak ve pusulada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alacak.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı mutabakat sonrasında seçimin 2. turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı.

MİLLİYETÇİLER DAYANIŞMA PLATFORMU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Zafer Partisi Genel Merkezi'nde Milliyetçiler Dayanışma Platformu ve Ümit Özdağ ortak açıklama yaptı. Platform adına açıklama yapan Yaşar Okuyan, Özdağ ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı 2. tur seçiminde destekleyeceklerini açıkladı. Okuyan, 1. turda destekledikleri ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı desteklemesinden de rahatsız olduklarını vurguladı.

Yaşar Okuyan, 64 ilde ülkücü camianın Salih Dilek gibi önde gelen isimlerini Kılıçdaroğlu için ikna ettiklerini ifade etti. Okuyan, "Bu ikna sürecinin başarılmasında Ümit Özdağ'ın son dönemdeki stratejileri ve politikaları etkili oldu" dedi.

OKUYAN'DAN ÜMİT ÖZDAĞ İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TALEBİ

Okuyan, Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'a teşekkür etmesi gerektiğini savunurken, "Sayın Kılıçdaroğlu keşke genel başkanı (Ümit Özdağ) İçişleri Bakanı olarak, partiden bir iki kişiyi de en iyi yerlerde değerlendirse" diye konuştu.