CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı 2. tur seçimleriyle ilgili ittifak görüşmesi yapmak için Zafer Partisi'ni ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU'NU ÜMİT ÖZDAĞ KARŞILADI

Saat 13.30'da CHP Genel Merkezi'nden ayrılan Kılıçdaroğlu, Çankaya'daki Zafer Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu'nu Ümit Özdağ karşıladı. Görüşmede Zafer Partisi'nin amiral gemisi olduğu ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan yer almadı.

zafer pa22

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ'ın görüşmesine CHP'den genel başkan yardımcıları Selin Saye Böke ile Faik Öztrak, Zafer Partisi'nden de Genel Sekreter Cezmi Polat ile Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şehirlioğlu katıldı.

zafer part19

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki görüşme, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.

zp pank1

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesinde Zafer Partisi Genel Merkezi'nin girişine, "Türkiye'de bir tek sığınmacı kalmayacak!" yazılı dev pankart asıldı.

KILIÇDAROĞLU: GÖRÜŞLERİMİZİ AYRINTILI ŞEKİLDE İLETTİK

Zirvenin ardından "Güzel bir toplantı gerçekleştirdik" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ve dünya sorunlarının masaya yatırıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sayın genel başkana, millet ittifakının liderlerinin görüşlerini ve çalışmalarını, düşüncelerimizi ilettim. Olabildiğince ayrıntılı şekilde bilgilendirdim. Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var" dedi.

ÖZDAĞ: GÖRÜŞLERİMİZİ KISA ZAMAN İÇERİSİNDE PAYLAŞACAĞIZ

Kılıçdaroğlu'nun ardından toplantıyla ilgili değerlendirme yapan Ümit Özdağ ise şunları söyledi: "Sayın CHP Genel Başkanına ve heyete teşekkür ediyoruz. Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar çerçevesinde yetkili kurumlarımızda değerlendirmeler yapacağız." Özdağ, Sinan Oğan'ın kararına ilişkin ise "Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.