CiddiGazete- Sedat Peker'in rüşvet sarmalı ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, iktidara yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu.

Taşkesenlioğlu Ban, eski Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB Üyesi Salih Orakçı ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren'in adının karıştığı rüşvet iddialarının ardından açıklamalarda bulundu.

"BANA ŞANTAJ YAPIYORDU"

Alçı ile bir araya gelen Taşkesenlioğlu, milyon Euro'luk yat ve eşi Ünsal Ban'a verdiği ileri sürülen 2.5 milyon dolarla ilgili "O iddiaları sözlendikten sonra öğrendim, zaten bir çoğunu sildirmişti, kayıtlarda yoktu, son süreçte yeniden dolaşıma girdi suçlamalar. Benim öğrendiğim üniversite bütçesinden hediye almak gibi birkaç şeydi. Nişanlanırken vazgeçme noktasına geldim ama vazgeçemedim işte Nagehan Hanım, pişmanım" dedi.

Sedat Peker'in paylaştığı, elinde bıçak olan video ile ilgili konuşan Taşkesenlioğlu, videoda söylediği, "Lanet olsun size de kazandığınız paraya da" ifadesindeki "siz"den kastının Ünsal Ban ve onun erkek kardeşi olduğunu söyledi. Taşkesenlioğlu, "Peki eline bıçak alma raddesine gelmiş bir kadın Sedat Peker'e konu olana kadar neden boşanmaz?" sorusuna, "Bana şantaj yapıyordu, çekindim" diye cevap verdi.

3.5-4 KİLO ALTINIM VAR" DİYORDU

Zehra Taşkesenlioğlu Ban, boşanma sürecinde Ünsal Ban'a verdiği 2.5 milyon doları talep etmesiyle ilgili ise şunları söyledi:

"2.5 milyon doları Ünsal'a ofis alması için 2019'da verdim. O zaman TL karşılığı bugünkü gibi değildi, 10-11 milyon TL idi. Ben siyasetin yanı sıra bir iş kadınıyım. Bu rakamları bir iş insanı verebilir. Bakın evliliğimizde ilk bir sene her şey çok iyiydi. Benim ayağım yerden kesilmiş gibiydi. O ruh hali ile bana 'Şirketini şoföre devret, zaten milletvekilisin, ilgi üzerinde' deyince bunu sorgulamadım. Ünsal biz evlenirken 'Benim ABD'de Yağlıdere yöntemi ile götürdüğüm 3.5-4 kg altınım var' diyordu."

Taşkesenlioğlu, devamında milyon Euro'luk yat ile ilgili şöyle konuştu:

"2019'da yeni evlenmiştik, babası vefat etti. 10 gün sonra Atina'ya tatile gittik. Dönünce 'Ben sana yat alayım' dedi. Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay. Kadın kaptan bulunca özgür olursunuz Nagehan Hanım, istediğiniz yerde denize girersiniz. İlk olarak 1 milyon 750 bin TL değerinde yat aldık, Bodrum'daydı. Ama astarı yüzünden pahalı oluyor, liman vergisi, kaptan vs... Geçen sene sattık onu.

(Temmuz ayında alınan milyonlarca Euro değerindeki yat) O aşırı pahalı tekneyi alırken bana hiç haber vermedi. Zaten ben artık boşanma aşamasına gelmişim neden böyle bir yat almasını isteyeyim Nagehan Hanım? Benim o kadar paradan haberim yok."

Yağlıdere Yöntemi: Bir emanetçiye bırakılıp orada başka bir emanetçinin aldığı, arada iki komisyon alınıp verilen, böylelikle yurtdışına para ve mal kaçırılan yöntem.