CiddiGazete- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durum haritasını yayımladı. 13 kente turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi.

"Az tehlikeli" anlamına gelen sarı kodun verildiği iller şöyle: İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli.

"Tehlikeli" anlamına gelen turuncu kodlu uyarıda ise şu iller yer aldı: Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (12.11.2023) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Diyanet'in makam aracı sevdası Diyanet'in makam aracı sevdası

Marmara'da rüzgârın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (12.11.2023) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege'de rüzgarın Cumartesi öğle saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

İSTANBUL İÇİN SAAT VERİLDİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ'da, akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzeyinde, 11.11.2023 Cumartesi günü İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın'da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.