CiddiGazete- Ankara'da öldürtülen Ülkü Ocakları eski genel başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetine dair kan donduran bir detay ortaya çıktı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre; cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı'yı olay yerine getiren moto kurye Vedat Balkaya'nın, cinayetten yaklaşık 1.5 saat sonra "tamam" işaretli poz verdiği bir fotoğraf ortaya çıktı.

Ku1Balkaya'nın cep telefonu incelemesinden çıkan fotoğrafın, cinayet sonrası İstanbul'a kaçmaya çalışırken mola vermek için durduğu bir tesiste çekildiği anlaşılıyor. Balkaya'nın yoldayken de motorunu durdurarak fotoğraf çektiği görülüyor. Balkaya'nın fotoğrafları kimlerle paylaştığı henüz bilinmiyor.

Ku2TETİKÇİYİ ATIL DURUMDAKİ BENZİN İSTASYONUNA BIRAKTI

Tetikçi Eray Özyağcı, kendisini suikast yerine getiren ve buradan kaçıran motokurye Balkaya tarafından Gölbaşı-Haymana yolu üzerinde atıl durumda bulunan bir benzin istasyonu önünde bırakıldı.

Özyağcı'yı buradan Ülkü Ocakları yöneticisi olduğu ortaya çıkan Tolgahan Demirbaş alırken, kurye Balkaya ise motoruyla İstanbul'a doğru harekete geçti.

Ku3AYNI AKŞAM YAKALANDI

Tetikçi Özyağcı, yaklaşık 1.5 ay boyunca kayıplara karışırken, kaçmaya çalışan Balkaya ise suikast günü akşam saatlerinde Kocaeli'de yakalandı.

DOĞUKAN ÇEP İLE 87 GÖRÜŞME

Yeni hafta yağışla başlayacak Yeni hafta yağışla başlayacak

Balkaya'nın ayrıca 27-30 Aralık tarihleri arasında cinayeti organize eden Doğukan Çep ile 87 kez telefon irtibatı kurduğu tespit edildi.

Sinan Ateş 30 Aralık 2022 tarihinde saat 13.34 sıralarında Ankara'nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Geçen süreçte 22 kişi tutuklanmış olmasına rağmen, davaya bakan savcıların sık sık değişmesi nedeniyle suikastle ilgili iddianame halen mahkemeye sunulmadı.