CiddiGazete- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 23.53'te merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

NACİ GÖRÜR: AYNI YERDE İKİNCİ DEPREM

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür, "Arkadaşlar, Zafer-Buca/İzmir'de 4,0 büyüklükte deprem oldu. Aynı yerde aynı büyüklükte bir depremde 1.10.2023 tarihinde de olmuştu. Deprem İzmir ve Dağkızılca Fayları arasında. Bu faylar Gediz Grabeninin güney sınırındaki fay distemimin bileşenleri" dedi.

Sette iki kadın arasında taciz Sette iki kadın arasında taciz

AHMET ERCAN: 6'YA VARAN DEPREM ÜRETEBİLİR

Jeofizik Yüksek Mühendisi- Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan da 6 büyüklüğünde depremlerin olabileceğini ifade etti. Köy evleri dışında depremin yıkıcı olmadığını kaydeden Ercan, "Dün gece 23.53'te İzmir, Buca, Zafer'de, 12 km odak derinliğinde, Tuzla kırığında olan M4,0 büyüklüğündeki küçük deprem ürpertmiştir. Tuzla kırığı gerilmektedir. M6'ya varan depremler üretebilir. Ancak köy evleri dışında yıkıcı olacağını sanmıyorum. Sağlam yerde, sağlam ev..." ifadelerini kullandı.