CiddiGazete- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde Narkogüç-39 Operasyonu düzenlendiğini açıkladı. Operasyon kapsamında toplam 3 ton 275 kg uyuşturucu ele geçirildi; 378 zehir taciri gözaltına alındı.

Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 49 İlde eş zamanlı olarak düzenlediğimiz 'Narkogüç-39 Operasyonu'nda; 886 kg metamfetamin, kg kokain olmak üzere toplam 3 ton 275 kg uyuşturucu madde ele geçirildi. 378 şüpheli zehir taciri yakalandı" dedi.

1442 PERSONEL, 25 DEDEKTÖR KÖPEK

Operasyona emniyet ve jandarmadan 652 ekip, bin 422 personel ve 25 narkotik dedektör köpeği katıldı. Operasyon şu şehirlerde icra edildi:

- İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Tekirdağ, Antalya, Şanlıurfa, Sakarya, Kırklareli, Osmaniye, Aydın, Zonguldak, Mersin, Amasya, Kütahya, Adana, Bitlis, Muğla, Trabzon, Denizli, Malatya, Siirt, Kastamonu, Mardin, Hatay, Kocaeli, Samsun, Karabük, Konya, Kırşehir, Adıyaman, Edirne, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kayseri, Aksaray, Van, Uşak, Çorum, Elazığ, Isparta, Yozgat, Bilecik, Giresun, Iğdır, Karaman ve Diyarbakır.

"UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Operasyon kapsamında bazı İllerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirlerinin sayılarını da paylaşan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz.

- Bizden kaçamayacaklar. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.

Diyanet'in makam aracı sevdası Diyanet'in makam aracı sevdası

- Halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle, terör örgütleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.