CiddiGazete- Hamas'ın, İsrail'e yönelik başlattığı "Aksa tufanı" operasyonu sonrası Ortadoğu kana bulanırken İsrail'in Gazze'ye başlattığı yoğun saldırılar devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısında 500'den fazla sivili öldürmesinden sonra Filistin, Ürdün ve Mısır görüşmeyi iptal edince Tel Aviv'e geldi.

Biden'ın uçağında bulunan bir Reuters muhabiri, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Gazze'deki savaşla ilgili istişarelerde bulunmak üzere" İsrail'e geldiğini söyledi.

Geniş güvenlik tedbirlerinin arasında uçaktan inen Biden, pistte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile kucaklaştı. Üçlü, konvoy halinde ayrılmadan önce kısa bir süre konuştular.

Reuters'ta yer alan habere göre, Biden, Al Ahli Hastanesi saldırısına "üzüntü ve öfke" duyduğunu, ancak saldırının İsrail tarafının değil "diğer tarafın" neden olduğunu öne sürdü.

Hamas'ın 31 ABD'li olmak üzere bin 300'den fazla kişiyi öldürdüğünü söyleyen Biden, "İsrail'in kendisini savunması için gerekenlere sahip olmasını sağlayacağını" vurguladı.

Hamas ve IŞİD karşılaştırması yapan Biden, Hamas'ın IŞİD'i "daha akılcı gösterdiğini" savundu. Biden, İsrail halkının cesaret ve kahramanlığının "gerçekten çarpıcı" olduğu değerlendirmesi yaptı.

TikTok fenomeni öldürüldü TikTok fenomeni öldürüldü

BİDEN SAVAŞ KABİNESİYLE GÖRÜŞECEK

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Biden'ın ziyareti sırasında, "İsrail'in gerçek dostu olarak" bölgedeki durumla ilgili bilgiler alacağını, İsrail'in hedefleri ve gelecek planlarına ilişkin görüşmeler yapacağını açıkladı.

Kirby, Biden'ın İsrailli liderlere "zor sorular" yönelteceğini ancak üslubunun, "tehditkar veya düşmanca değil, gerçek bir dost" gibi olacağını vurguladı.

Biden'ın var olan gerilimin ilerlemesini istemediklerini vurgulayacağını kaydeden Kirby, "ulus veya terörist gruplar fark etmeksizin" gerilimi artıracak her türlü aktöre engel olmak istediklerini belirtti.